Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Modelleme merakı dünya ikinciliği getirdi
Zonguldak’ta gemi modelleme sanatçısı, yıllar önce hobi olarak başladığı sanatıyla ödüle doymuyor. Çok sayıda kalyon, yük gemisi gibi modeller üreten modelci, son olarak Arjantin’de yapılan yarışmada dünya ikincisi oldu.

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Savunma Sekreterliği’nde silah uzmanlığından emekli olan 62 yaşındaki Kadri Dilmen, 50 yıldan bu yana gemi modeli üretiyor. Özellikle kalyonlar yapan Dilmen, dünya genelinde birçok ödüle layık görüldü. Dünyada ikinci kez barut atan 16 topluk kalyonunu bir armatöre vermesiyle ikinci kalyonunu tamamlayan Dilmen, Arjantin’de yapılan yarışmada dünya ikinciliği elde etti. Bugüne kadar elleriyle yaptığı gemi modelleriyle dünya genelinde ilgi gören Dilmen, Berlin kalyonuyla Avrupa birincisi oldu.

Bugüne kadar 30’un üzerinde sergi açan Kadri Dilmen’e, birçok festival ve şenliklerin yanı sıra konsolosluklardan da ödüller takdim edildi. Ticarete döktüğü hobisi sayesinde Amerika’ya bir yük gemisi modeli gönderecek olan Dilmen, “Bundan 30-40 sene önceydi. Amatörce yapıyordum. Oyma tekneler yapıyordum. Sonra planlar tedarik ettim. O planlara bakarak model yapmaya başladım. İlk modelimi bundan 20 sene önce yapmıştım. Balıkçı motoruydu. Uzaktan kumanda cihazı almıştım. Bir buçuk kilometre mesafe içerisinde yüzdürebiliyorduk. Sonradan iş profesyonelliğe dönüşünce dünya çapında yarışmalara katıldım. Bakanlık tarafından Dusseldorf’a gönderildim. Orada ödüllendirildim. Bu zamana kadar geldim. Bende daha küçüğü vardı. O kalyon 8 top atıyordu. Bir armatöre verdim. Sonradan gösteri yapacak elimde model kalmadı. Bu sefer de 14 top atan kalyonu yaptım. Üç ayda bitireceğime dair söz verdim ve bitirdim. İlk kalyonumu 4 ayda bitirmiştim, bunu bir ay erken bitirerek kendi rekorumu kırdım. Şu anda da Arjantin’de yapılan dünya çapında yapılan yarışmada da dünya ikincisi oldum” diye konuştu.

Dilmen, çalışmalarıyla Türkiye’nin tanıtımını yapmaya çalıştığını vurguladı.

MyNet

Eklenme tarihi: 08.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOYBEYİ Denizcili..
 AKAYLAR Denizcili..
 IDE Yachting
 UĞUR Den. San. Lt..
 O.D.G.I. SHIPPING
 KAPTAN Denizcilik
 DESTİNA Deniz Taş..
 KONVOY Denizcilik
 ACT Deniz Taşımac..
 MORGÜL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim