Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Boğaz’da büyük tehlike
İstanbul Boğazı önceki gece felaket filmlerini hatırlatan bir olaya sahne oldu. Karadeniz istikametinden gelip Marmara Denizi istikmatinde ilerleyen 147 metre uzunluğundaki “Ambra” adlı bir kuru yük gemisinin dümeni, Beşiktaş Arnavutköy sahili açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenle kilitlendi.

SİREN ÇALARAK SÜRÜKLENDİ

Saat 00.00’da yaşanan olayda, kontrolden çıkan gemi bir anda sahile yöneldi. Dev geminin karaya çarpma ihtimalini düşünen kaptan sirenlerini çalmaya başlayarak vatandaşları uyardı. Sürekli siren çalan gemi, o sırada Boğaz’dan geçmeye çalışan başka bir gemiye çarpmaktan kıl payı kurtuldu. Vatandaşlar korku içinde kıyıdan kaçarken, gemi sahile yaklaşık 50-60 metre kala çapa atarak durabildi.

‘ÇARPACAK GİBİ GELİYORDU’

Devasa geminin yardım çağrıları üzerine olay yerine gelen Gemi Kurtarma ve Sahil Güvenlik ekipleri, gemiyi römorkörlere bağlayarak açığa çekmeye başladı. Olaya tanık olanlar, geminin Marmara Denizi istikametine gittiğini ve aniden olduğu yerde dönmeye başlayarak, akıntının etkisiyle sürüklendiğini söylediler. Vatandaşlar, olay sırasında sahilde büyük panik yaşandığını ve geminin çarpacağını sandıklarını dile getirdiler. Dümeni kilitlenen geminin sürüklenerek dönmesi, bir vatandaşın cep telefonu tarafından da kaydedildi. Görüntülerde, geminin güverte bölümünde yükselen dumanlar ve çapa atmaya çalışan tayfaların panik içinde çalışmaları yer alıyor. 

HaberTürk

Eklenme tarihi: 19.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Kanal İstanbul Şart!
kanal istanbul'a karşı çıkmaya devam edin tamam mı sırf muhalefet olsun diye muhalefet yapanlar! anlayın artık ne boğazlarımız ne de devasa gemiler 1930 lardaki gibi değil. Montrö Boğazlar Sözleşmesi 130,330 metrelik gemiler zamanında mı imzalandı? daha kaç tanker kaza yapıp yanacak boğazlarımızda? izmit körfezine girerken alınan kılavuz kaptan, dünyanın en kritik su yolunda mecburi değil? römorkörler ha keza.. Türk, Türkü yerse, elin gevuru da o iki Türkü yer işte!

Yazan: mete köse - 19.11.2012 23:31:18




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SONAY Denizcilik ..
 EMİR Denizcilik
 KURŞUN Denizcilik..
 TEMEL Denizcilik
 GMARİN
 ER-MAR Denizcilik..
 ECA Ship Trade Co..
 KALKAVAN Group
 GAMMA Shipping
 EGE Sualtı Gemici..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim