Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Bedelli Askerlikte son fırsat
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik ile ilgili çıkan yasadaki yaş ve bedel sınırını hiç değiştirmeden yeni bir kanun değişikliği yapacaklarını belirterek, "Bir aylık ek başvuru süresi getiriyoruz" dedi.

Yılmaz, gazetecilerin, "bedelli askerlikle ilgili hak sahibi olup başvuramayanlar ile taksitlerini geciktirenlere yeni başvuru hakkı tanınmasını öngören yasa teklifi" ile ilgili sorularını yanıtladı.

Bedelli askerlik ile ilgili çıkarılan kanunda, 6 ay içinde başvurmak ve başvurduktan sonra da yarısını ödemek şartı getirildiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kişinin geri kalanı da diğer 6 ayda ödeyeceği bir kanun getirdik. Şimdi kişinin kafasında şöyle canlanıyor: 'Ben 15 Haziran 2012'de başvursam, bu başvuru süresi 6 aylıktı, dolayısıyla ikinci taksiti de 15 Aralıkta öderim' diye düşünüyordu. Ancak kişi birinci taksitini Mart'ta Ödemiş, ikinci taksitini de yasaya göre, 6 ay sonra yani Eylül ayında ödemesi gerekiyor. Ama Eylül'ü geçirmiş; Ekim, Kasım gelmiş. Ama o kişi hala kafasında son taksit ödeme günü olarak Aralık 15'i zannediyor. Bunun gibi olanlar Yüksek İdare Mahkemesi'ne gitti. Mahkeme de bunun talebini kabul etmek gerekir diye raporu olanları haklı gördü.

Bizim şimdi yaptığımız husus şu: Çıkan yasadaki yaş ve bedel sınırını hiç değiştirmeden yeni bir kanun değişikliği yaparak, bir aylık ek başvuru süresi getiriyoruz. Yarısını ödedi, tamamını ödedi... Hatta bazıları yatırmışlar, geri kalan yarısını da kabul edilmeyeceği için geri çekmişler, böyle olanlar da var. Kimisi de yatırmış, mahkemeye gitmiş. Bu çerçevede 200'ün üzerinde sayı var, 7 tane dava açan var. Bir tanesinin talebini mahkeme kabul etmiş."

Yılmaz, bu kanundan 15 Haziran'a kadar hiç başvurmayanların da yararlanacağını söyleyerek, "Bu değişikliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, bedel ve yaş kriterini değiştirmeksizin o şartları taşıyorsa bu haktan yararlanacaklar" dedi.

Kişilerin bedelleri peşin, tek seferde ödeyeceklerini belirten Yılmaz, peşin indirimi de olmayacağını belirtti. Yılmaz, kişilerin o tarihteki yaşlarının baz alınacağını kaydetti.

Yılmaz, "Yasa için takvim verebiliyor musunuz-" sorusuna, "Yapabilirsek önce, olmazsa Ocak ayında bütçeden sonra" yanıtını verdi.

haberler.com

Eklenme tarihi: 10.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UFUK DENİZ Gemici..
 AKSAY
 ADAKENT Gemi İşle..
 KOÇLAR Denizcilik
 DENİZCİLER Turizm
 BYZAS Turizm
 BOSMAR Gemi Acent..
 ONUR Deniz Nakliy..
 POLARİS Denizcili..
 FEYZ Denizcilik L..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim