Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Köprü ve otoyollar özelleşti
2 boğaz köprüsü ile 8 otoyolun özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 5.72 milyar dolar ile Koç, Gözde Girişim ve Malezyalı UEM'in oluşturduğu konsorsiyum verdi. 3 grubun yarıştığı ihale beklenenden kısa sürdü ve 6 milyar dolarlık tahmini fiyatın altında kaldı.

İLK TURDA NUROL, MV HOLDİNG, ALSİM -ALARKO, KALYON İNŞAAT VE FERNAS OGG ELENDİ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, ÖİB Başkan Yardımcısı Osman İlter'in komisyon başkanlığındaki ihalenin elemesiz turunda en yüksek teklif 3.83 milyar dolar oldu. Elemeli ilk turda Nurol Holding AŞ - MV Holding AŞ - Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ - Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ - Fernas İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubu ihaleye veda etti.

Elemeli turda açık artırma 5.63 milyar dolardan başladı. Açık artırmada da Autostrade Per I'Italia SPA - Doğuş Holding AŞ - Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret AŞ - Akfen Holding AŞ Ortak Girişim Grubu ihaleden çekildi. Böylece en yüksek teklifi 5.64 milyar dolar ile Koç Holding AŞ - UEM Group Berhad - Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu vermiş oldu. ÖİB Başkan Yardımcısı Osman İlter'in ısrarı üzerine konsorsiyum teklifini 5.72 milyar dolara çıkardı.

4 YIL VADELİ ÖDEME PLANI

İlter, köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinin, ödemede peşin esasıyla gerçekleştirildiğini, ancak istenildiği takdirde ödemede yüzde 30 peşin, kalanın 12 ayda bir ödemeli 4 yıl vadeli olacağını bildirdi.

TELEKOM'DAN SONRAKİ EN BÜYÜK ÖZELLEŞTİRME

Türk Telekom'dan sonra Türkiye'dehnin en büyük ikinci özelleştimesinde en yüksek teklifi veren konsorsiyumda Koç Holding ve Malezyalı UEM'in yüzde 40'ar, Gözde Girişim Sermayesi'nin yüzde 20 payı var.

KOÇ HOLDİNG VE GÖZDE GİRİŞİM HİSSELERİ ZİRVEYİ ZORLUYOR

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Koç Holding ve Gözde Girişim hisseleri köprü ve otoyolları ihalesinin sonuçlanmasının ardından hızlı bir şekilde yükselişe geçti.

Koç Holding hisseleri dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 4 oranında değer kazanarak tarihi zirvesi olan 9,10 liraya çıktı. Gözde Girişim hisseleri ise önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 10 yükselerek 4,47 lirayı gördü. Şu dakikalarda 4,44 seviyelerinden işlem gören Gözde Girişim hisselerinin bugünkü tavanı 4,48 lirada bulunuyor. Koç Holding hisseleri ise tarihi zirvesi olan 9,10 lirayı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 3,20 yükselişle 9,00 - 9,04 lira aralığında dengelendi.

Eklenme tarihi: 17.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 POYRAZ Denizcilik
 CAPELLA Denizcili..
 ATASOY Grup Deniz..
 EŞMELER Tarım Ltd..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 ATAK Holding
 BEKIR SENGUL Ship..
 HUG Denizcilik
 MERT Denizcilik
 GÜRDENİZ Deniz na..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim