Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kaçırılan gemi üç yıl sonra kurtarıldı
Somalili korsanlar tarafından kaçırılan gemi ve içindeki 22 rehine, iki haftalık kuşatmanın sonunda Somali kuvvetlerinin yaptığı baskınla kurtarıldı. Yarı otonom Puntland bölgesinde ele geçirilen gemideki rehineler yaklaşık üç yıldır esir tutuluyorlardı.

Puntland hükümetinden yapılan açıklamada Panama bandıralı MV Iceberg 1 isimli gemi Mudung bölgesindeki bir limanda ele geçirildi.

Yapılan açıklamada iki yıl dokuz aydır esir tutulan rehinelerin fiziksel işkenceye maruz kaldıkları ve hastalık emareleri gösterdikleri bildirildi. Tedavi altına alınan rehinelere gıda takviyesi verilmeye başlandı.

10 Aralık’ta kuşatmaya başlanan geminin korsan generali Hassan Abdi, sekiz kişilik korsan mürettebatından kimsenin zarar görmediğini açıkladı.

Kurtarılan 22 kişi kaçırılan geminin mürettebatını oluşturuyordu. Puntland hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre 29 Mart 2012’da esir alınan mürettebat sekiz Yemenli, beş Hintli, iki Pakistanlı, dört Ganalı, iki Sudanlı ve bir Filipinliden oluşuyordu.

Birleşmiş Milletler Anti Korsan Programı koordinatörü Alan Cole MV Iceberg 1 gemisinin bu güne kadar Somalili korsanlar tarafından en uzun süre alı konulan gemi olduğunu belirtiyor.

Halen 120’ye yakın denizci korsanlar tarafından esir tutuluyor ancak bu rakam iki yıl önce 600 olan rehine sayısına göre büyük bir azalma göstermiş durumda.

Somalili korsanların oluşturduğu tehlikenin önüne geçmek için denize açılan gemiler artık koruma amaçlı silah taşıyorlar. Bu durum korsanların kaçırdığı gemi sayısında ciddi bir azalma yaşanmasına sebep oldu. 2010 yılında 47 gemiyi ele geçiren korsanlar bu yıl yalnızca beş gemiyi kaçırmayı başardı.

Hürriyet

Eklenme tarihi: 24.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ECA Ship Trade Co..
 EDO TURİZM
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 ADRASAN Denizcili..
 AR Shipping
 YAKAMOZ Denizcili..
 STARLINE
 SERPEN Shipping
 BOYBEYİ Denizcili..
 UND RORO İşletmel..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim