Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Akdeniz’e provokasyon gemisi
Akdeniz ve Ege'de petrol ve doğalgaz aramaya karar veren Yunanistan, bir araştırma gemisini de bölgeye gönderdi.

Avrupa Birliği’nin de desteğini arkasına aldığı iddia edilen Yunanistan, Türkiye’yle arasındaki tartışmalı bölgelerde petrol ve doğalgaz arama çalışması yapmak için harekete geçti. Kathimerini Gazetesi’nde dün yayınlanan bir habere göre; Atina yönetimi, kendisine ait olduğunu öne sürdüğü ancak Türkiye tarafından henüz tanınmayan Ege ve Akdeniz’deki bölgelerde petrol ve doğalgaz araştırması yapacağını geçtiğimiz yıl mayıs ayında Birleşmiş Milletler’e iletti. Yunanistan, bu konudaki bilgilendirmesini Türkiye’nin imza atmadığı 1982 tarihli Uluslararası Deniz Hukuk Sözleşmesi’ne dayandırdı.

Atina’nın bu kararında, İyon Denizi’nde ve Girit Adası’nın güneyinde hidrokarbon araştırmaları yapan Norveç PGS şirketine ait sismik gemisinden elde edilen iştah açıcı sonuçlarının etkili olduğu söyleniyor. İyon Denizi ve Girit’teki çalışmalarını tamamlayan “Nordic Explorer” isimli sismik gemi kısa süre önce Atina’nın talimatıyla Akdeniz’e gönderildi. Geminin doğu istikametine hareket ettiği belirtildi.

'AB PETROL KOKUSU ALDI'

Yunanistan’ın Akdeniz ve Ege’de petrol ve doğalgaz arama planlarının Avrupa Birliği tarafından desteklendiği iddia ediliyor. Yunan basınında yer alan bir habere göre; AB’nin enerj iihtiyacıyla bir Avrupa Parlamentosu raporunda, üye ülkelerin kendi Münhasır Ekonomik Bölgeleri’nde hidro karbon araştırmaları sırasında diğer ülkelerle olası anlaşmazlıklara karşı AB’nin açık tavır alması gerektiği belirtiliyor.

Haberde, “Ege’de petrol kokusu alan AB’nin, bu konudaki tutumunun daha çok kendi çıkarlarını güvence altına almaya yönelik olduğu, ancak, buna rağmen Yunanistan’a da Türkiye ile olan sorunlara rağmen bu konuda özlü yardımda bulunacağı” değerlendirmesinde bulunuldu.

ANKARA: GEREKİRSE YENİDEN UYARIRIZ

Habertürk'e konuşan Dışişleri yetkilileri ise, Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’deki çalışma ve başvurularına ilişkin Ankara’ya bilgi verilmediğini belirtti. Yetkililer “Konuyu yakından, hassasiyetle takip ediyoruz. Daha önce bu tür haberler çıktığında kendilerini diplomatik bir dille uyarıp, konuya ilişkin istikşafi görüşmeler devam ederken böyle bir girişimin yararlı olmayacağını söyledik. Gerekirse yine uyarırız ve karşılığını veririz” dedi.

internetajans

Eklenme tarihi: 09.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GİRİT Yatcilik
 MARİNMET Deniz İn..
 ÇAVANOZ Motor
 MOBİDİK Yatçılık
 İZMAİL Kumanya
 MARVEL Uluslarara..
 İSTANBUL34 Vap. H..
 SAHA Ltd.
 KDE Marine
 ETA Petrol A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim