Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Vapurdan düşerek ölen yolcunun görüntüleri
Beşiktaş’ta iskeleye yanaşan vapurdan inmek isteyen bir yolcunun denize düşme anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Olayın ardından uzun uğraşlar sonucu denizden çıkartılan yolcu hayatını kaybetmişti.

Geçen cuma günü yaşanan olayda, Kadıköy -Beşiktaş seferini yapan vapur iskeleye yanaştığı sırada yolculardan Haydar Kayır (43), seyyar iskeleyi kullanmayınca denize düşmüştü. Uzun uğraşlar sonucu denizden çıkartılan Kayır, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetmişti. Yaşanan feci olayın, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdığı ortaya çıktı.



Görüntülerde, vapur iskeleye yanaştığı sırada, vapur ve iskele arasına seyyar iskele yerleştiriliyor. Yolcular bu seyyar iskeleden geçerken, Haydar Kayır ise vapurdan direk iskeleye atlamaya çalışıyor. Kayır, bir anda iskele ve vapur arasında kalan boşluktan denize düşüyor. Kayır’ın denize düştüğünü gören yolcular ve görevliler ise hemen yardıma koşuyor. İskeleden denize sarkan vatandaşlar Haydar Kayır’ı tutmaya çalışıyor. Ancak vatandaşların çabaları yetersiz kalıyor. Bunun üzerine görevliler denize halat fırlatıyor. Denize düşen yolcu halatı da tutamayınca bu kez vapur geri çekilerek can simidi atılıyor. Can simidini de tutamayan Kayır gözden kayboluyor.

Olayın ardından ekiplerin yarım saatlik çalışmasının ardından Haydar Kayır’a ulaşan ekipler hemen denize çıkarmış, 20 dakika kalp masajı yapmıştı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Kayır kurtarılamamıştı.uma günü yaşanan olayda, Kadıköy -Beşiktaş seferini yapan vapur iskeleye yanaştığı sırada yolculardan Haydar Kayır (43), seyyar iskeleyi kullanmayınca denize düşmüştü.

Uzun uğraşlar sonucu denizden çıkartılan Kayır, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetmişti. Yaşanan feci olayın, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülerde, vapur iskeleye yanaştığı sırada, vapur ve iskele arasına seyyar iskele yerleştiriliyor. Yolcular bu seyyar iskeleden geçerken, Haydar Kayır ise vapurdan direk iskeleye atlamaya çalışıyor. Kayır, bir anda iskele ve vapur arasında kalan boşluktan denize düşüyor. Kayır’ın denize düştüğünü gören yolcular ve görevliler ise hemen yardıma koşuyor.

İskeleden denize sarkan vatandaşlar Haydar Kayır’ı tutmaya çalışıyor. Ancak vatandaşların çabaları yetersiz kalıyor. Bunun üzerine görevliler denize halat fırlatıyor. Denize düşen yolcu halatı da tutamayınca bu kez vapur geri çekilerek can simidi atılıyor. Can simidini de tutamayan Kayır gözden kayboluyor.

Olayın ardından ekiplerin yarım saatlik çalışmasının ardından Haydar Kayır’a ulaşan ekipler hemen denize çıkarmış, 20 dakika kalp masajı yapmıştı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Kayır kurtarılamamıştı.

Gazetevatan

Eklenme tarihi: 16.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ


bilgisizlik
bu olayda en önemli vaka iskele de bulunan personelin yeteri mesleki bilgi ve tecrübe ye sahipler mi? güvenlik görevlisi diye alınan personelin denizcilikle ne kadar ilgisi var.. ısps güvenlik sertifikalı kac personel var..

Yazan: ali kaptan - 19.01.2013 22:01:59


Sorunlar
SORUN1: Yolcuların geçişi için kullanılan seyyar tahta iskeleler tam bir facia, çok ilkel, en azından yan kısımları ip ağlar ile kapatılmış olmalıydı, küçük çocuklar için de çok büyük risk teşkil ediyor. Eğer yan tarafları kapalı olsaydı adam düşmezdi. Bu seyyar iskeleler kullanılmaya devam edilirse daha çok kişi düşer.
SORUN2: Kurtarmaya çalışanlar bilinçli değil. 3-5 tane can simidi ya da yelek atılsaydı adam kurtulabilirdi.
SORUN3: Kaptanın o esnada makineyi çalıştırıp manevra yapması adamın sonu oldu. Adam pervanelerin oluşturduğu girdaba kapılıp sanırım iskelenin altına girdi ve bir daha çıkamadı.
SORUN4: Vapurların yanaştığı iskeleler tam bir tuzak. Altları boş ama su yüzeyi ile eşit seviyede. Buradan düşen biri iskelenin altına girse nefes alacağı bir boşluk yok.
Yazan: Kemal Y. - 17.01.2013 10:31:41


İşbilmezlik
Devlet kurumlarına alınan personelin ne kadar bilgisiz veya bilgilendirilmeyen cahil personelle donatıldığının resmidir.Kimi şilede kendi kendini öldürür ve yardım isteyene yardıma gidemez,,kimide düşen bir yolcunun nasıl kurtarılacağını bilemez.tekrar yönetime seçilen Ahmet paksoy acaba buna ne diyecek.beyefendi kasımpaşa diliyle ne cevap verecek merak ediyorum.
Yazan: kpt feramuz - 16.01.2013 19:34:14


çok yazık
adamı göz göre göre ölüme gönderdiler , görevlilerden veya yolculardan birisi can simidiyle denize atlasaydı o vatandaş hayatta olacaktı ...
Yazan: lafcim - 16.01.2013 18:46:32




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALBATROS Yatçılık
 CANAS Petrol ve G..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 KALYONCU Denizcil..
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 AKGÜNLER Denizcil..
 LAMIA Yat İşletme..
 YAREN Denizcilik
 AKASYA DENİZCİLİK
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim