Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
DTO meclis üyesinden Gemiadamları için bomba gibi teklif !
DTO meclis üyesi Hüseyin Yangın, oda gelirlerinin bir kısmının Gemiadamları için harcanarak, şehir dışındaki limanlara gelen gemi personelinin zaman geçirebileceği “SEAMAN HOUSE” ların açılması ve şehir merkezlerine servisler koyulması gibi sosyal projeler gerçekleştirilmesi konusunda öneride bulundu.

Deniz Ticaret Odası (DTO) seçimleri yaklaştıkça ilginç durumlar yaşanıyor. Önümüzdeki aylarda yapılacak Deniz Ticaret Odası başkanlığı seçimi için, mevcut başkan Metin Kalkavan ’a karşı şu ana kadar tek aday Salih Zeki Çakır oldu.

Geçtiğimiz günlerde, Anayasa Mahkemesi’nin oda ve borsalarda üst üste 2 dönem yönetim kurulu veya meclis başkanlığı yapmış olanların, aradan 2 seçim dönemi geçmedikçe aynı göreve yeniden seçilemeyeceklerine ilişkin kanun hükmünü iptal etmişti.

Aynı gün Deniz Ticaret Odası başkanı Metin Kalkavan, mevcut ve muhtemel adaylara meyan okuyarak “Buyurun hodri meydan. Herkes istediği tarafı tutabilir” demişti.

DTO Başkanı ‘’Metin Kalkavan’’ meydan okudu

DENİZDEKİ KRİZE RAĞMEN DTO 2012 GELİRLERİNİ ARTIRDI

Deniz Ticaret Odası bütçesi, üyelerinin aksine iyi bir yıl geçirdi. DTO’nun 2012 yılı gelir bütçesi yüzde 18.5 artarak 42 milyon TL olarak gerçekleşti.

IMEAK Deniz Ticaret Odası, denizcilik piyasaları açısından çok kötü bir yıl olan 2012 yılı gelirlerini yüzde 18.5 artırdı. Gelirin yüzde 50’sini Piri Reis Denizcilik Üniversitesi’ne harcayan Odanın 2013 gelir hedefi ise 46 milyon TL.

Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Kartal, odanın gelir ve giderleri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Gelirlerin hedeflenenin üstünde gerçekleştiğinin altını çizen Kartal, şunları söyledi: “2012 bütçemizi 40 milyon TL olarak belirlemiştik fakat henüz rakamlar tam olarak gerçekleşmese de 31 Aralık 2012 itibariyle gelir bütçemizi 42 milyon 460 bin lira ile kapatıyoruz. Giderlerimizin ise 39 milyon TL ile kapatacağımızı öngörüyoruz. Böylelikle hedeflediğimiz bütçenin yüzde 5 üstüne çıkmış olduk. 2011 ile kıyasladığımızda geçen yıl gelir bütçemiz 36.8 milyon liraydı. Yüzde 18.5’lik bir artış yaptığımızı görüyoruz. 2012 yılı son üç yıldır olduğu gibi denizciler açısından çok iyi bir yıl olmadı. Bütün bunlara rağmen gelir bütçemizi artırabilmek doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Gelirlerin yüzde 40’ı navlun hasılatından geliyor o da dolar bazlı gelirlerdir. Bu yıl dolar kuru 1.74-1.84 arasında seyrederse 2013 sonu için 46 milyon TL’lik bir gelir hedefi koyduk. Zor bir yıl olacak ama yüzde 8’lik bir büyüme hedefi koyduk.”

GELİRLER GEMİADAMLARI İÇİN HARCANABİLİR

DTO Meclis Üyesi Hüseyin Yangın da bütçe görüşmeleriyle ilgili olarak görüşlerini ifade ederek gelirlerin yüzde 85’lik kısmının gemi hareketlerinden geldiğini vurguladı ve önerilerini anlattı: “30 milyon liralık kısım gemilerden elde ediliyor. Oda bu gelirleri devletin tanıdığı kanuni hakla topluyor dolayısıyla bu gelirde 70 milyon vatandaşın da hakkı var. Oda çeşitli projelerle bu gelirleri elde ettiği kesime harcaması gerekir. Şehir dışındaki limanlara gelen gemi personelinin zaman geçirebileceği ‘seamanhouse’ların açılması ve şehir merkezlerine servisler koyulması gibi sosyal projeler gerçekleştirebilir.”

*****************

Gemipersoneli.com 'un Yorumu

Bu teklif, yakın zamanda gerçekleşecek DTO başkanlık ve yönetim seçimi ile ilgili yapılmış bir spekülasyon mu yoksa gerçekten Gemi çalışanlarına katkı sağlama amaçlı mı yapıldı HENÜZ anlayamadık. Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Çok geç kalınmış böyle bir girişim için, DTO yönetimine Günaydın mı diyelim yoksa Hayırlı olsun mu diyelim bilemedik !....

Her ne şekilde olursa olsun, Gemiadamlarının DTO tarafından dikkate alınması ve değer verilmesi olumlu bir gelişme.

www.gemipersoneli.com

Kaynak: Perşemberotası.com
Eklenme tarihi: 21.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ


denizci evi hk.
Tüm dünyada senelerden beri uygulanan bir sistem bu ancak DTO ve devlet yetkilileri ancak farketmişler yinede teşekkürler uygulanırsa çok iyi olur bu zamanda iş bulmak çok zor ayrıca işi bulsanız bile maaşınızı alabileceginiz muamma uygulanırsa denizciler için çok iyi olur teşekkürler

Yazan: Metin Fırtınalı - 9.04.2013 09:12:00


seamen house
Bu teklif çok güzel yani TÜRKİYE' nin tüm liman şehirlerinde bu evlerin sadece gemiye katılmak ve şehir dışındaki gemiadamlarının konaklayacağı gemiadamı evi kurulması iyi bir fikir inşallah hayata geçer gündeme getiren hüseyin yangına teşekkürler.
Yazan: savaş gilik - 31.01.2013 13:41:17


iyi
Günaydın size DTO geç kalmış olabilir.Ben 2 yıl önce İzmir de DTO üyeleri ile aynı konuyu konuşmuştum.Çok olumlu bakmışlardı.Hatta en azından liman içindeki gemilere wifi hizmetini acentalar kanalıyla vermeleri gerekliliğini konuşmuştum.Bence yapılacak her iyi şey yapılsın,geç değildir.ZARARIN DÖNÜLDÜĞÜ YERİ OLUR. İyi çalışmalar selamlar Kpt.Sedat ALACA
Yazan: Sedat Alaca - 22.01.2013 10:55:58


:)
fazlasını istemiyoruz sadece hak etiğimiz maaşlarımız,sigorta ve kumanya
Yazan: rüzgar - 22.01.2013 09:18:29




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GEMAK Şirketler G..
 ADA YATCILIK ve T..
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 V.SHIPS Inc. Turk..
 V-GO Yachting
 VBG Denizcilik
 HAKER Turizm Otel..
 TAM Denizcilik
 KLAS Gemi acental..
 AKTUG Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim