Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Müjde! Sonunda bizim de beş yıldızlı bir gemimiz oldu!
Üç tarafı denizlerle çevrili olan ama bir türlü denizci olamayan Türkiye'nin yegane yolcu gemisi bu.

Birkaç yıl önceydi. Deniz Ticaret Odası, Atina'nın Pire Limanı'nda Uluslararası Denizcilik Fuarı'na Türkiye'den adeta çıkartma yapıyordu. Denizcilik İşletmeleri'nin emektar Ankara Feribotu'nun yolcuları armatör, tersaneci, sanayici, denizcilikten sorumlu bakan, müsteşar ve gazetecilerdi. Gemi adeta dökülüyordu. Başını Metin Kalkavan, Eşref Cerrahoğlu, Erol Yücel ve Cengiz Kaptanoğlu'nun çektiği denizci işadamları el birliğince para toplamış ve gemiyi bu seyahat için temizletmiş hatta yeni çarşaf takımları vs'de alarak yolcular için biraz daha konforlu bir ortam yaratmaya çalışmışlardı. Ama yine de bizler; gemi Pire'ye demir attığında, yanımıza yanaşan diğer ülke gemilerine hayran hayran bakmaktan kendimizi alamamıştık.

32 milyon YTL

İçinizde eminim Samsun ve Ankara feribotlarıyla İstanbul'dan İzmir'e gidenleriniz olmuştur. Bu gemiler dört yıl öncesine kadar her ne kadar içleri dökülse de ulaştırma hizmeti veriyordu. Derken artık durumları daha da kötü oldu ve sonunda devlet bu iki gemiyi özelleştirmeye karar verdi. Samsun ve Ankara gemisi, Deniz Ticaret Odası önderliğinde aralarında TURSAB'ın da bulunduğu 46 ortaklı bir şirkete satıldı. Özel şirket bu gemileri yenileyecek ve turizmin hizmetine verecekti. Bunun için de 32 milyon YTL harcanacaktı. Doğrusu her an hurdaya çıkması beklenen bu gemilerin başına adeta talih kuşu konmuştu. Nitekim geçtiğimiz hafta Samsun Gemisi tersaneden çıktı ve yolcularını alarak İstanbul-İzmir arasında sefer yapmaya başladı.

O kadar önemli ki. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ama yıllardır bir türlü denizci olmayı başaramayan Türkiye'nin yegane yolcu gemisi bu. Bir de Ağustos'ta tersaneden çıkacak olan Ankara gemisi var tabii.

Önceki gün iki feribotu satın alan konsorsiyumun kurduğu Deniz Cruise and Ferry Lines isimli şirketin Genel Müdürü Cem Gündeş ile Samsun gemisinde görüştüm. Şirket, beş yıldız otel standardını bu gemilere taşımayı ciddi hedeflemiş olsa gerek. Uzun süredir Marmara Otelleri'nde çalışan ve The Marmara Oteli'nin genel müdürlüğünü yürüten Gündeş'i kadroya katmakta çekinmemiş çünkü.
Doğrusu gördüklerim gerçekten şaşırtıcıydı. Standart kamaralarda bile plazma tv'ler, çift kişilik yataklar, baştan aşağı yenilenmiş, halılar, komple yenisiyle değiştirilmiş banyolar, çocuk oyun odasından tutun da spor salonuna kadar her türlü düşünülmüş detayıyla Samsun Gemisi, benim birkaç yıl önce seyahat ettiğim halinden çok ama çok uzaktı. Hani ilk kez Türkiye'de de dünya standartlarında bir yolcu gemisiyle şehirlerarası yolculuk etmek mümkün hale geliyordu.
Üstelik Gündeş, beş yıldızlı otel standartlarına öylesine alışmıştı ki, gemideki yemeklerin ve oda hizmetinin standardını asla indirmeyeceklerini söylüyordu. 16 saatte İstanbul-İzmir seferini yapacak olan Samsun, yolcularına tatile İstanbul'dan başlamaları için her türlü konforu sunma hedefinde yani.

Şelale KADAK
(SABAH Gazetesi köşe yazarı)

Kaynak: SABAH
Eklenme tarihi: 01.07.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BARİKA Denizcilik..
 KALAMIŞ Denizcili..
 CSM Denizcilik ve..
 BİSTEK Gemi Elekt..
 ALASONYA Denizcil..
 ALTERNATİF Denizc..
 YAMAN Denizcilik
 BUTONİ A.Ş.
 LORİ Denizcilik
 ELKENZ Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim