Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi ve yattan 1 milyar dolar
İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, bu yıl gemi ve yat ihracatının geçen yıla göre yüzde 23 artışla 1 milyar dolar civarında olacağını söyledi.

2008'de başlayan ekonomik krizin etkilerinin gemi ve yat sektöründe halen sürdüğünü belirten İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Başkanı Başaran Bayrak, bu yüzden ihracatın geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 39 daralarak 811.2 milyon dolara gerilediğini ifade etti.

Kriz öncesi oluşan talebi karşılamak üzere planlanan aşırı arzın, krizden sonraki birkaç yılda ihtiyaç ve talebin çok üzerinde bir gemi üretimine neden olduğunu kaydeden Bayrak, ''Bu da zaten hassas olan fiyat istikrarını olumsuz etkilemiştir. Bununla birlikte özellikle Uzak Doğulu gemi üreticileri ve diğer gemi üreten Brezilya, Hindistan gibi ülkeler bu durumu fırsata çevirmek için radikal sübvansiyonları hayata geçirdi. Söz konusu ülkelere bu sayede oluşan taleplerin bir çoğunu toplayarak pazardaki paylarını büyük ölçüde arttırdılar'' dedi.

Kriz sonrası dönemde hemen hemen bütün ülkelerin sipariş defterlerinde bir azalma görüldüğüne dikkati çeken Bayrak, söz konusu dönemde Türkiye için de büyük miktarda sipariş iptallerinin gündeme geldiğini dile getirdi.

Çin, Kore gibi ülkelerin kurdukları dev şirketler ve kamu bankaları destekleri ile bu siparişleri satın aldıklarını anlatan Bayrak, bu durumun, anılan ülkelerin sektörde yaşanan krizi hafif atlatmalarına olanak sağladığını söyledi.

Sektördeki istihdam durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bayrak, kriz ile birlikte istihdamda yaşanan ciddi daralmanın yetişmiş iş gücünün başka alanlara yönelmesine sebebiyet verdiğini ve sektörün bu avantajını büyük ölçüde kaybettiğini dile getirdi.

TRT

Eklenme tarihi: 26.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BATU Shipping
 SOLAR Gemi Kurtar..
 MARİNPET Petrol D..
 DENAŞ Deniz Nakli..
 ALEV Deniz Taşıma..
 CATONI Deniz İşle..
 INDEKS A.Ş
 DRAGUT Denizcilik
 ALUNA ESTATES S.A
 FEYZ Denizcilik L..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim