Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tekirdağ Limanı’na üç firma talip oldu
Özelleştirme kapsamında ihaleye çıkacak limana Cey Grup, Ulukar Grup ve Yıldırım Holding’in talip olduğu belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre Tekirdağ Limanı’nı 1997 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB) alan ve ismini Akport olarak değiştiren Akkök Grubu, yüksek kira ve yanaşan gemilere kesilen cezalar nedeniyle Mart 2012′de limanı Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne (TDİ) iade etti. Limanda faaliyetin durması üzerine yapılan ihale sonucu Cey Group, geçen hafta pazar gününden itibaren limanda ücret karşılığı yükleme ve boşaltma işlerini yapmaya başladı.

Özelleştirme İdaresi (ÖİB) yakın bir tarihte toplam 7 liman, 1 iskeleyi özelleştirecek. Özelleştirilecek limanlardan 4′ü Derince, İzmir Kruvaziyer, İzmir Yük ve Tekirdağ Limanları, yine yük ve yolcu limanları olarak hizmet verecekler. Diğer 3 liman (Güllük, Çanakkale Kabatepe ve Gökçeada Kuzu limanları) ve Pasaport İskelesi ise yat limanına dönüştürülmek şartıyla özelleştirilecek.

YÜZDE 40 İŞ KAYBI OLUŞTU

Limanın TDİ’ye devredilmesinden sonra yüzde 50 iş kaybının yaşandığını ifade eden Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, “Bunun sebepleri ve nedenleri var. Limanı kamu ile özel sektörün çalıştırması arasında çok farklar var. Bu tesis Tekirdağ için önemli bir tesis. Biz buranın özelleştirilmesini önemsiyoruz. TDİ’ye devredildikten sonra iş hacmi yüzde 50 düştü.” dedi.

TDİ’DE HANTAL BİR YAPI VAR

Tekirdağ Limanı’nın acilen özelleştirilmesi gerektiğini kaydeden Günay, “TDİ’de hantal bir yapı var. Bu yüzden gemilerin demoraj süresi artıyor. Firmalar fazla ücret ödediği için Tekirdağ Limanı’nı tercih etmiyor. Biran önce Tekirdağ Limanı’nın özelleştirilmesi gerekiyor.” dedi.

LİMANA 3 TALİP VAR

Tekirdağ Limanı’nın 132 bin metre kare alana sahip ve içinde tren rampasının olduğunu kaydeden Günay, “Limana şuana kadar 3 talip çıktı. İlk olarak limanda ücret karşılığı yükleme ve boşaltma yapan Cey Group limana talip olduğunu açıkladı. Yıldırım Holding de limanla ilgileniyor. Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım limanı havadan ve karadan inceledi ve limana talip olduğunu söyledi. Bu grup Türkiye’nin çeşitli yerlerinde liman işletiyor. Ulukar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Uluğ da limanımızla ilgilendiğini söyledi. Şuana kadar limana 3 talip var. İnşallah yakın zamanda özelleştirme yapılır ve sanayicimiz rahat bir nefes alır.” dedi.

Perşemberotası


Eklenme tarihi: 13.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİTAŞ Deniz işlet..
 LOTUS Shipping
 ÇETİNKAYA Denizci..
 ATUNCO Shipping
 PASİFİK Denizcili..
 BAHRİ Tic. Ltd.
 ÇAYELİ Shipping L..
 ERTUR Yatçılık
 MARİNPET Petrol D..
 MARİNMET Deniz İn..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim