Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İlk yerli araştırma gemisi denize indi
Türkiye'nin ilk yerli araştırma gemisi "R/V TÜBİTAK Marmara" Araştırma Gemisi Tuzla'da denize indirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tuzla'da R/V TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi'nin denize indirilmesi için düzenlenen törende konuştular.

Bakanı Ergün, Türkiye'nin potansiyelinden yararlanmak için, öncelikle deniz araştırmaları konusunda atılım yapılması gerektiğini belirterek, ''Zira bugün güç demek, bilgi demekle eş anlamlı bir boyut kazanmıştır. Güçlü olmak istiyoruz, ama kendimize soralım; yeteri kadar bilgili miyiz? Güçlü olmalıyız. Potansiyelimiz var, ama aynı oranda bilgili olmamız icap ediyor'' dedi.



Türkiye'deki deniz araştırmalarının gelişmiş ülkeler düzeyinde olması için, Deniz Araştırmaları Mükemmeliyet Merkezi'nin kurulmasının önemli bir aşama olacağı vurgulayan Ergün, konuşmasına şöyle devam etti:
''Böyle bir gelişme, diğer araştırma merkezleriyle bilgi paylaşımı, uluslararası Deniz Örgütü ve AB Çevre/Su Direktifleri'nde belirtilen kriterlere uyum bakımından da gereklidir. Biz bu amaçla, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde Deniz Araştırmaları Merkezi'ni kurmaya karar verdik. Bu Merkezde, ulusal ve uluslararası deniz araştırmalarının yapılabilmesi için donanımlı bir araştırma gemisine ve alt yapısına ihtiyaç olmuştur.
Gemide saha ölçüm, örnekleme ve analizlerini yapabilmeyi ve deniz araştırmalarını çok disiplinli olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Böylece ülkemiz için sürekli güncel bir veri tabanı oluşturacak, deniz çalışmalarında önemli olan parametreleri akredite edecek, ölçüm ve örneklemeleri gemi şartlarında ve güvenilir bir ortamda yapabileceğiz.''

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da ''Bu tarz gemilerle daha fazla bilgi üreteceğiz. Bugün buradaki durum araştırma ve gemi sektörü açısından iftihar ettiğimiz bir hadise. Türkiye önemli deniz potansiyeli olan bir ülke. Üç tarafımız denizlerle çevrili. Gelişmemizde bu bir değer. Gerek su gerek maden, çok çeşitli açılardan değerlendirmemiz ve katma değer üretmemiz gerekiyor. Denizcilik alanındaki potansiyelimizin harekete geçmesi de daha fazla bilgi üretmemize bağlı'' dedi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi'nin inşasını gerçekleştiren ve gemi hakkında bilgi veren Çeksan Gemi İnşa Çelik Konstrüksiyon Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak ise ''Tersanelerimizin, bu tür gemiler yapabilmeleri için bakanlıklarımızın teşvik ve desteklerine ihtiyaçları vardır. Türk tersaneciliği araştırma gemisi yapacak kabiliyettedir. Bundan sonra bu tarz gemilerin yapımında Türk tersanelerinin tercih edilmesini arzulamaktayız'' dedi.

Konuşmalardan sonra Çeksan Gemi İnşa, Çelik Konstrüksiyon Sanayi Sanayi ve AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak, Bakan Ergün'e; şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Bayrak da, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a plaket verdi.

Daha sonra Bakan Ergün, Bakan Yılmaz, TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, İstanbul Valisi Mutlu, Başaran Bayrak ve Metin Kalkavan'ın kurdelayı kesmesinin ardından R/V TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi suya indirildi.

Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Yücel Altunbaşak, Marmara Araştırma Merkezi Başkan Vekili Prof. Dr. İbrahim Dinçer, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızır Reis Deniz de katıldı.

Haber7

Eklenme tarihi: 18.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOLPHİN Scuba Tea..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 DOGANATA Denizcil..
 DERİN Dalgıçlık
 KINAY Denizcilik
 KEREMPE Denizcili..
 MIRAY Internation..
 ABC SHIPSTORE D..
 RTS Denizcilik Sa..
 AE Medya Turizm İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim