Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi yolculuğu ile ilgili merak edilenler
Son zamanlarda ülkemizde yaygınlaşmaya başlayan Gemi Turizmi ile ilgili merak edilenler, Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yaşin tarafından 16 soruda cevaplanmış.

1) Ne kadar güvenli, sarsıntı hisseder miyim?
Gemilerde güvenliğiniz için her türlü donanım mevcut. Periyodik bakım yapılır. Tüm gemiler stabilizedir, fırtınada bile sallantıyı hissetmeniz zordur.

2) Mevsimi var mı?
Nehirlerde, kutuplara yakın coğrafyalarda, yılın belirli bir döneminde aşırı yağış alan tropik bölgelerdeki turlar mevsimseldir. Ilıman iklime sahip coğrafyalarda turlar yıl boyu sürer. Turizmin yüksek sezonu dışındaki dönemlerde fiyatlar cazip hale gelir.

3) Her gemi her yaş grubuna uygun mu?
Gemi seyahatini çoğunlukla 40 yaş üstündeki gezginler tercih ediyor. Bununla birlikte gemilerde çocuk ve gençlere yönelik programlar, mekânlar bulunur.

4) Gemilerde sınıf farkı var mı?
Hayır, yalnızca farklı kabin alternatifleri sunuluyor. Tüm yolcular gemilerde sunulan aktivitelerde; restoran, bar, kumarhane, sağlık ve güzellik merkezleri, şovlar, spor imkânlarından eşit ölçüde yararlanabiliyor.

5) Yanıma ne tür kıyafetler almalıyım?
Gideceğiniz bölgedeki mevsim koşullarına göre kıyafet seçin. Tropik bölgeye gidiyorsanız spor kıyafetlerle geminin restoranlarından da yararlanabilirsiniz. Rahat ayakkabılar alın yanınıza. Akşam yemekte giymek üzere şık ama resmi olmayan kıyafetler de bavulunuzda bulunsun.

6) Ne tip kabinler var?
Kabinlerin hiçbiri suyun altında değildir. İç kabinler, penceresizdir. Dış kabinlerin deniz gören geniş ya da yuvarlak pencereleri bulunur. Süitler ise daha geniş ve balkonludur. Ayrıca engellilere özel kabin seçenekleri vardır.

7) Kabinlerde neler var?
TV, duş/wc, özel kasa, telefon, minibar her kabin kategorisinde mevcut. Yüksek kategorideki kabinlerde jakuzi, bide, saç kurutma makinesi mevcut.

8) Gemide nasıl zaman geçirebilirim?
Gemisine göre farklılıklar olmakla birlikte bir tatil köyündeki neredeyse her şeyi modern gemilerde bulabilirsiniz: Havuz, spor merkezi, sauna, restoranlar, oyun odaları, kütüphane, kumarhane, Broadway şovları, gece kulübü, disko, barlar, animasyonlar, mini kulüp, internet kafeler, voleybol, basketbol sahaları, golf, jakuzi, tırmanma duvarı, dalış ünitesi, buz pateni pisti, yürüyüş parkurları, güzellik salonu, kuaför, sağlık merkezleri, çamaşırhane, alışveriş merkezi.

9) Restoran seçenekleri?
Gemi şirketine göre, ana restoranlar haricinde gün boyu çok çeşitli yemek seçenekleri mevcut. Fransız mutfağından Uzakdoğu lezzetlerine her damak zevkine hitap eden seçeneklerden yararlanabilirsiniz. Özel gece yemekleri olduğu gibi gün boyunca pizza, hamburger, fast food, açık büfe ve diabetik yemek servisleri de veriliyor. Ayrıca birçok gemide 24 saat oda servisi var.

10) Hangi yabancı dil kullanılıyor?
İngilizce en yaygın kullanılan dil. Fakat farklı ülkelerden mürettebat hizmet veriyor. Birçok gemide Türk personel de bulunuyor.

11) Değerli eşyalarımı nasıl koruyabilirim?
Genellikle tüm kabinlerde kasa mevcut.

12) Kaç volt elektrik kullanılıyor?
Kabinlerinde 220/110 volt elektriğe uyumlu prizler bulunmakta.

13) Gemide doktor var mı?
İki doktor ve sağlık personelinin görev yaptığı, ameliyathane dahil tam teşekküllü hastane mevcut. İstediğiniz zaman, ücret karşılığı, doktora gidebilirsiniz. Sürekli tedavi altındaysanız, yola çıkmadan doktorunuzdan durumunuzla ilgili İngilizce bir açıklama almanızda yarar var.

14) Uğranacak limanları nasıl gezebilirim?
Gemiden ya da internetten kara turlarına rezervasyon yaptırabilirsiniz. Yolculuğun ilk gününde düzenlenen tanıtım kokteyline mutlaka katılın, tanıtım filmini izleyin. Seçtiğiniz tur için rezervasyon formu alın. Son rezervasyon saati aynı gün saat 14.00’e kadar. Bazı limanlarda karaya küçük teknelerle çıkacaksınız.

15) Kasırga sezonunda tur iptal ediliyor mu?
Karayipler’de haziran - ekim arası kasırga ihtimali yüksektir. Tüm gemiler seferde ABD’deki dünyanın en büyük meteoroloji merkezinden güncel bilgi alır. Kasırga riski varsa limanlara farklı rotadan ulaşırlar.

16) Gemide sigara içilir mi?
Kapalı alanlarda yasak. Sigara içenler için özel alanlar mevcut.

Hürriyet - Mehmet YAŞİN


Eklenme tarihi: 25.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 JASMİNE COURT Hot..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 TGS Shipping Serv..
 ARIF KALKAVAN
 RAYBEN Denizcilik..
 LİKİTGAZ gemicili..
 CAPELLA Denizcili..
 ATLANTİS Deniz Na..
 ORTAKS Shipping c..
 ARSLAN Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim