Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Deniz Ticaret Odası demokrasiyi sevmiyor
Başkan adayı Salih Zeki Çakır’a DTO Meclisinde söz verilmedi! DTO Meclis Toplantısına, Başkan Adayı Salih Zeki Çakır’a uygulanan kürsü ambargosu damgasını vurdu. Meclis oturumunu yöneten Cengiz Kaptanoğlu’nun Salih Zeki Çakır’a yönelik söylediği “Bir sonraki meclisi bekleyeceksin, söz hakkını paşa paşa o zaman kullanacaksın” sözleri üyeler arasında şaşkınlıkla karşılandı. Salih Zeki Çakır, kendisine söz verilmemesini “Bugüne kadar kendilerine yaptığımız eleştirileri doğrulamış oldular.” şeklinde değerlendirdi.

7 Mart 2013 Perşembe günü gerçekleştirilen Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısında, DTO Başkan Adayı Salih Zeki Çakır’a söz verilmedi. Oturumu yöneten Cengiz Kaptanoğlu, Çakır’ın söz talebi üzerine sarfettiği “Sonraki meclisi bekleyeceksin, söz hakkını paşa paşa o zaman kullanacaksın” sözleri ise üyeler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Meclis toplantısına “kürsü ambargosu” mührünü vururken Salih Zeki Çakır “Bugüne kadar kendilerine yaptığımız eleştirileri doğrulamış oldular. Demokrasiye ve farklı sese tahammülü olmadıklarını göstermiş oldular” şeklinde değerlendirdi.

BOŞ SÖZÜ BIRAKIN,
2023’DE DENİZCİLİĞİMİZİN NEREDE OLACAĞINI TARTIŞALIM


Kendisine söz verilmemesiyle ilgili basın açıklaması yapan Çakır, “On yıldır denetimsiz, eleştirisiz, hesapsız şekilde at koşturmaya alışıklar. Meclisi, kendi şirketleri gibi görüyorlar. Bana söz veremeyerek kendilerine yakışanı yaptılar. Bugüne kadar ortaya koyduğumuz eleştirilerin altını kendileri doldurdular.” şeklinde konuştu. Salih Zeki Çakır, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yönetmek netice almak sanatıdır. Yönetmek, sorumluluk sahibi olmaktır, aynaya bakmaktır. Eleştiriye tahammül etmek ve özeleştiri yapmaktır. Karalamalar ve yanlış bilgilerle bir yola gidilmez. Savunma hakkı doğal ve kutsaldır. Yalan yanlış sözlerle insanlara saldıracaksınız, sonra da söz hakkı vermeyeceksiniz. Bu, yetkiyi kötüye kullanmaktır. Bir saat boyunca ismim defalarca zikredilerek aleyhimde konuşulduğu halde bana söz verilmedi. İç yönergemizin L bendi bu konuda açıktır. DTO iç yönetmeliği şöyle der: Şahsına sataşılan veya ileri sürmüş olduğu görüşten farklı bir görüş kendisine atfolunan Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyonlar ve Meclis üyeleri açıklama yapabilir veya cevap verebilirler. Açıklama ve cevaplar için Başkan aynı toplantı içinde olmak üzere söz verme zamanını takdir eder.”

Boş sözlerle uğraşmak yerine denizciliği ileri götürecek projeleri sektörün gündeminde tutmaya çalışacaklarını ifade eden Salih Zeki Çakır, açıklamasının sonunda şöyle dedi:
“Çok değil 9–10 sene sonra Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşacağız. Türkiye’nin 2023 hedefleri ciddi hedeflerdir. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde denizcilik sektörüne önemli vazifeler düşüyor. Her yanımız deniz olmasına rağmen, denizcilik ülkemizde istenilen yerde değildir. Denizcilik, ülkemizin birinci derece stratejik ve lokomotif sektörlerinden biri olmalıdır. Boş sözlerle uğraşmak yerine denizciliği ileri götürecek projeleri konuşmalıyız. Biz “Değişim Grubu” olarak bu projeleri çalışacağız, bunları sektörün gündemine getireceğiz.”

BENİM İLKELERİM ORTADA, SİZİN İLKELERİNİZ NEDİR?

Kendisinin uymayı taahhüt ettiği ilkeleri 10 madde halinde kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Salih Zeki Çakır aynı şeyi Metin Kalkavan’dan da beklediğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı.

“Seçim sürecinde uymayı taahhüt ettiğim ilkeleri açık yüreklilikle ilan ettim. Bunlara uyacağım. Şeffaflık, demokrasi, ahlak bunu gerektirir. Benim ilkelerim ortada. Aynı şeffaflığı Sayın Kalkavan’dan da bekliyorum. Sizin ilkeleriniz nedir Sayın Kalkavan?”
Aktüeldeniz

**************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
21.01.2013 - DTO Başkan adayı Çakır’dan seçim uyarısı
11.01.2013 - DTO Başkanı ‘’Metin Kalkavan’’ meydan okudu
28.11.2012 - 'Salih Zeki Çakır' DTO başkan adayı


Eklenme tarihi: 08.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ


yeter be kardeşim
seçim seçim ya gemileriniz yakıt .banka.vs den hiç ilgisi olmayan ülkelerde bağlanıyor.hep personel ve personelin aileleri zor durumda sayın salih çakır bey bu konular için ne düşünüyorsunuz?

Yazan: s.irbas - 9.03.2013 02:02:58




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALYANS Denizcilik
 KDE Marine
 ELKENZ Denizcilik..
 CEM Shipping
 BİLGİLİ Denizcili..
 GEMPO
 ERTUR Yatçılık
 GM Denizcilik Kur..
 DOĞRU Denizcilik
 SELAY Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim