Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tahliye rezaleti
Adı açıklanmayan bir Türk gemisinin Beyrut'tan tahliye etmek üzere anlaştığı 300 Avustralyalıyı limanda yüzüstü bırakıp daha çok para veren Kanadalıları aldığı öne sürüldü

Avustralya basını, 300 Avustralya vatandaşını İsrail bombardımanı altındaki Lübnan'dan ülkelerine dönmek üzere Türkiye'ye getirmesi için anlaşılan bir Türk gemisinin, daha fazla para öneren Kanadalıları alıp, durumdan habersiz Avustralyalıları Beyrut limanında yüzüstü bıraktığını yazdı. Türk turizminde de rastlanan bu "çifte rezervasyon" olayı, Avustralya'nın önde gelen gazetelerinden Daily Telegraph'a göre Avustralya Başbakanı John Howard'ın Kanada Başbakanı Stephen Harper'ı gece telefonla aramasına neden oldu. Gazete, insani amaçlarla sürdürülen tahliye operasyonunda skandala neden olan Türk şirketinin ve geminin adını açıklamadı.

Gazeteye göre, çifte rezervasyon yüzünden, çoğu çocuklu olan Avustralyalılar önceki geceyi kendilerini dün Türkiye'ye getirmesi beklenen gemide geçirmeleri gerekirken eşyalarıyla limanda sabahladılar.

Başbakan hesap sordu

Avustralya Başbakanı John Howard, gece durumu öğrenir öğrenmez Kanada Başbakanı Stephen Harper'ı arayarak bir açıklama istedi. Howard'ın sözcüsü yaptığı açıklamada, "Kanada Başbakanı, Kanada limana yarın (dün) bir gemi sokmayı başarırsa Avustralyalılar için yer ayarlamaya çalışacak. Ancak bu kaotik durumda hiçbir garanti yok" dedi.

Daily Telegraph, adını açıklamadığı Türk turizm acentasını da "en yüksek teklifi verenlerin rezervasyonunu kabul etmesi" nedeniyle "yağmacılıkla" suçladı.
Avustralya Dışişleri Bakanlığı, pazar gününe kadar Lübnan'da bulunan Avustralyalıların büyük çoğunluğunun tahliye edilmiş olacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bazı Avustralyalıların ABD, İngiltere ve Kanada gibi dost ülkeler tarafından sağlanan gemilerle Lübnan'dan ayrılabileceğini umuyoruz" dedi.

Türkiye'den geçecekler

Beyrut'taki Avustralya Büyükelçiliği'ne tahliye için 4500 Avustralyalı kayıt yaptırdı. Bunlardan 2.400'ünün Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.
Lübnan'da İsrail operasyonunun başlangıcından önce 80 bin Sri Lankalı, 40 bin Kanadalı, 30 bin Filipinli, 25 bin Avustralyalı, 25 bin Amerikalı, 22 bin İngiliz, 20 bin Fransız ve 12 bin Hindistanlı bulunuyordu. Batı ülkelerinin vatandaşı olanların önemli bir bölümü, iç savaş yüzünden ülkelerini terk ederek söz konusu ülkelerin vatandaşlığına geçmiş Lübnanlılardan oluşuyor.

Eklenme tarihi: 23.07.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İZMAİL Kumanya
 SEAHORSE Shipping..
 DEKAMAR
 DENİZ Destek
 ZİRVE Denizcilik
 ERTUR Yatçılık
 BAASE & ELSEK
 MSAM Denizcilik
 KALKAVAN Transpor..
 CATONI Deniz İşle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim