Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
''Aqua Luna'' Gemisi Somali'ye yardım götürecek
Açlıkla mücadele eden Somali'de yaklaşık 2 yıldır insani yardım operasyonunu sürdüren Türk Kızılayı, başkent Mogadişu'nun baştan aşağı yeniden inşa edilmesi için kolları sıvadı. Derince Limanı'ndan hareket edecek gemiyle beton santrali, parke taşı fabrikası malzemelerinin yanı sıra 5 bin ton şeker, 5 bin ton un ile 2 bin 700 aileye yardım paketi Somali'ye ulaşacak.

Somali'de gerçekleştirdiği insani yardım operasyonuyla dikkatleri üzerine çeken Türk Kızılayı, ülkede kalıcı konutların oluşturulması, başkent Mogadişu'nun baştan aşağıya yeniden inşa edilmesi için finansmanını kendisinin karşıladığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin teknik destek verdiği önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

"Kentsel Dönüşüm ve Mogadişu Belediyesine Kapasite Kazandırılması" projeleri kapsamında başkent Mogadişu'da kurulan şantiyede beton santrali, parke-bordür taşı üretim ünitesi, şehir mobilyaları üretim atölyesi ve katı atık ayırma ünitesi yer alacak. Şehrin baştan aşağı yenilenmesinin yanı sıra camiler, çeşmeler, okullar ve benzeri kalıcı yapıların yapımı için de kullanılacak iş makineleri ve ekipmanlar ile 90 bin adet konserve kavurma, 5 bin ton şeker, 5 bin ton un ve 2 bin 700 aileye yardım paketi Somalililere ulaşacak. Gemide bulunan 371.4 ton ağırlığındaki beton santrali ve parke taşı fabrikası malzemeleri ile Mogadişu baştan aşağı yenilecek. Somali halkının içme suyunu karşılayacak su pompası ve malzemeleri, mobilya malzemeleri, klimalar, çöp konteynerleri de kentin modern bir yapıya kavuşmasında kullanılacak. Aqua Luna adlı gemi Derince Limanı'ndan yüklenen insani yardım malzemelerini, Mogadişu ve Somali'deki Berbera Limanı'na sevk edecek.

Somali'ye 06 Ağustos 2011 yılında insani yardım operasyonu gerçekleştiren Türk Kızılayı, 2 bin 600 aile için çadır kent kurarak toplam 15 bin 600 kişinin barınmadan gıdaya ve daha birçok ihtiyacını karşılıyor. Bölgeye tesisler kuran, faaliyet gösterdiği bölgede açlığa son veren Türk Kızılayı, ülkeye gönderdiği iş makineleri ve kurduğu şantiye ile yine çok önemli bir çalışmaya imza atıyor. Somali'nin başkenti Mogadişu'da 11 Ağustos 2011 tarihinde Türk Kızılayı Somali Delegasyon Başkanlığı kuruldu. 21 Ocak 2012 tarihi itibariyle bölgede 13 Türk Kızılayı çalışanı ve 201 yerel personel olmak üzere toplam 214 personel, 15 araçla görev yapmakta.

Halen Türk Kızılayı çadır kentinde 2 bin 600 aile (15 bin 600 kişi) ve çadırkent çevresindeki kamplarda yaşayan bin 700 aile (10 bin 200 kişi) ile birlikte toplam 25 bin 800 kişi barınmakta olup, ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin dağıtımı periyodik olarak gerçekleştirilmekte.

Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 12.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ


SOMALIYE YARDIM VAR CALISANLARA MAAS YOK
ARKADASLAR MV AQUA LUNA GEMISI SOMALIYE YARDIM GOTURUYOR ALLAH YOLUNU ACIK ETSIN PRUVASI NETA OLSUN.ANCAK SIRKETTE CALISAN DENIZCIERIN HAKKI NEDENSE VERILMIYOR.2 AY ONCE GEMIDEN AYRILAN PERSONELIN HALA ICERDE ALACAKLARI VAR.SOMALIYE DEVLET YARDIMI TASIYAN BIR SIRKETIN GEMILERINDE CALISAN_AYRILMIS EMEKCILERI SURUNDURMESI NE KADAR ETIKTIR....TAKDIR TUM DENIZ EMEKCILERININDIR..SELAMETLE

Yazan: DENIZ EMEKCISI - 16.03.2013 01:19:02


sevaba girmek
derken çalıştığım x firmanın gemisiyle akçansa limanı ambarlı istanbuldan ve bakan bekir bozdağ ın görüntüleri eşliğinde kızılay yardımı somaliye götürdük yük teslimedildi liman masrafından bir miktar borçlu kalındı gemiye somalili askerler bindirilerek alargada bekledik borç u tikka ödedi askerle ayrıldı hindistan kandladan konola yükü alındı mersin e getirildi 3 ay a yakın emek sarfettim sevap a karşılık firmadan tek kuruş maaş alamadım aynı firma bir başka gemisiyle tekrar somaliye yük götürdü x firma personel müdürü süveyş kanalı gelişine kadar konu hallolacak dedi hala mağdurum 2 bin tl lik kart borçlarım 8 bin tl ye çıktı nasıl iyi sevap a girmişim değilmi. oradaki liman başkanı ciğersiz adi biri aynı anda suriyelilerde oraya dubaiden yatdım götürmekte 2011 de suriyeli denizcilerle iyi arkadaştık şimdilerde ne olur ALLAH bilir birini ihya ederken birinin imha olmasına sebep olunmakta ve yardımlar snki akp yardımıymış gibi etrafa yayılmakta bu çok yanlış bir tavır ve haksızlık..saygılarımla sanırım okuyup sileceksiniz paylaşacağınızı sanmıyorum..
Yazan: atilla kırgız - 14.03.2013 01:06:05




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SETA Denizcilik v..
 ALYANS Denizcilik
 YEŞİL Marmaris A...
 GEMPO
 ŞENER Tersanecili..
 AYDEN Denizcilik
 VENTO Deniz İşlet..
 ERSAGUN Denizcili..
 DEEP Maritime
 URSA Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim