Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''NYK Leo'' gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçti
NYK'nın yeni servise koyduğu NYK Leo gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçti.

Türkiye acentalığını 1956 yılından beri Catoni Denizİşleri A.Ş.'nin yaptığı NYK Line'a ait post panamax sınıfı NYK Leo konteyner gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçebilen en boylu gemiler arasında.

Ambarlı Limanlar bölgesinde hizmet veren Mardaş terminali, bölgenin gelişen ticarethacmine bağlı olarak Uzakdoğu ile Karadeniz arasında konteyner taşımacılığı yapan post panamax sınıfı bir konteyner gemisinidaha başarılı ve hızlı bir operasyon ile ağırladı. Uluslararası taşımacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından NYK Line'ın servise koyduğu 299,85 metrelik NYK Leo gemisi, 8 Mart Cuma günü İstanbul'a vardı. Türkiye yük ve liman acentalığını Catoni'nin yaptığı NYK Leo gemisi, NYK Line'ınKaradeniz limanları ve Türkiye'nin büyüyen ekonomik potansiyeline verdiğiönemin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

NYK Leo, 300 metreden yalnızca 15 cm kısa uzunluğuyla, Boğazlar Tüzüğü'nde yeralan 300 metre ve üzeri gemilere uygulanan geçişkısıtlamalarına maruz kalmadan İstanbul Boğazı'ndan geçebilen birkaç gemiden birisi.

Geminin İstanbul'a ilk gelişi anısına, gemide düzenlenen kokteyl ile kaptana Catoni / NYK Line ve Mardaş yetkililerince plaketler verildi.

Asya-Avrupa arasında çalışan gemilerin oluşturduğu ve içinde NYK'nın da yer aldığı "G6 Gemi İttifakı'nın (G6 Alliance) İstanbul Boğazı'ndan bugüne kadar geçen en boylu gemisi olan 6160 TEU kapasiteli NYK Leo, 72.201 gros ton ağırlığında ve azami hızı 24,35 knots.

Geminin rotası şöyle: Ningbo, Şangay,Shekou, Hong Kong, Singapur, Port Said, Ashdod, İstanbul, Köstence, Odessa. Odessa'dan sonra ihracat yüklerini almaküzere yeniden İstanbul'a uğrayan gemi, Asya limanlarına hareket edecek.

Ambarlı Tesisleri ve Mardaş Limanı

MardaşLimanı, Türkiye'nin en büyük liman işletmesi konumunda olan Ambarlı limantesislerinde yer alan başlıca konteyner terminallerinden biri. Liman, 200 bin metrekare gümrüklü saha ve 197 bin metrekare konteyner istif sahası kapasitesine sahip. Gümrüksüz depolama için de 130 bin metrekarelik bir alanmevcut. Yılda 2,7 milyon TEU elleçleyen Ambarlı liman tesisleri, dünyanın 48'inci büyük limanı konumunda.


Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 21.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YELKEN Denizcilik
 DOJİ Denizcilik
 NARAL Deniz Taşım..
 SETA Denizcilik v..
 MCE KARGO
 CEO Maritime Co.
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 FURUNO Denizcilik
 CANMAR Denizcilik
 ERDEMLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim