Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye’ye Gemi Hastanelerini kazandıracağız
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Yüzen Gemi Hastaneleri' projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Yunanistan ziyareti dönüşü seçim bölgesi Edirne'de partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Müezzinoğlu, ‘Yüzen Gemi Hastaneleri' projesini hayata geçireceklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, söz konusu proje için 18 Nisan'da Amerika'ya giderek birtakım incelemelerde bulunacağını kaydetti. Amerika'da savaş gemilerinden dönüştürülen gemi hastanelerini inceleyeceğini belirten Müezzinoğlu, "Onlarınki savaş gemilerinden dönüştürülen hastaneler. Biz ise mimari projesini de yaparak siparişini önceden hazırladık. İnşallah Türkiye'ye yüzen gemi hastanelerini kazandıracağız" dedi.

"YUNANİSTAN'A İYİLİK BİZDEN GELECEKTİR"

Yunanistan ziyaretini de değerlendiren Müezzinoğlu, sağlık konusunda Yunanistan'a yardımcı olacaklarını söyledi. Dedeağaç Üniversite Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi arasında kardeş hastane projesi imzalayacaklarını ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Yurtdışından Türkiye'nin fotoğrafının nasıl daha net ve berrak görüldüğünü özellikle Yunanistan gibi bir ülkenin bakanlarından duyabilmek, hele hele o topraklarda doğmuş ve onların ne melen bir insan olduğunu bilen bir kardeşiniz olarak ömrümün en huzurlu, en gururlu günlerinden bir tanesini yaşadım. Türkiye'ye gıptayla bakıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere bizim de, dünyanın da ihtiyacı var diyorlar. Türkiye'yi sağlıkta örnek alıyoruz ama yapabilmekte tereddütlerimiz var ne olur bize yardım edin diyorlar. Biz öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki düşmanımıza bile kötülük değil iyilik yapmaktan mutlu olan bir medeniyetiz. Dolayısıyla Yunanistan'a da iyilik bizden gelecektir. Onların sağlık sorunlarının çözümüne de inşallah bizlerin katısı olacaktır."

"BEDEL ÖDEME SIRASI ŞİMDİ ONLARDA"

Şu an 78 milyar olan sağlık harcamalarının 2023 yılında 198 milyar olacağını anlatan Bakan Müezzinoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da atıfta bulunarak, "Kılıçdaroğlu'nun bu hesabı yapabilmesi bile mümkün değil" dedi.

Türkiye'nin önümüzdeki süreçte çok farklı bir noktaya geleceğini de kaydeden Müezzinoğlu, "Birileri köşelerinden ne yazarsa yazsın. Birileri eskiden kapılı kapılar ardından bu milletin üzerinden planlar yapıyordu. Bu millete bedeli ödetiyor kendisi sefasını sürüyordu. Şimdi artık sefayı millet sürecek bedeli onlar ödeyecek" dedi.

Konuşmasında, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarından da bahseden Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi:

"Mitinge baktığımızda bir taraftan umutlandığımız birçok konu var. Bir taraftan da yüreğimizi burkan yanlışlık var. O miting meydanında Türk bayrağı asmayan anlayışı kınıyor ve reddediyoruz. Bunu kınamak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir mensubu olarak, bir siyasi, milletvekili ve bakanı olarak hakkım olduğuna inanıyorum. Ama CHP'nin ve MHP'nin bunu kınamaya hakkı yok. Hakkari'de Türk bayrağını dalgalandıramayan CHP, bugün Diyarbakır'da neden Türk bayrağı yok diye hesap sormaya hakkı yoktur. Bence cumhuru kucaklayan, o ulusu kucaklayan bir siyasi parti Hakkari'de de, Batman'da da, Siirt'te de Türk bayrağını dalgalandırabilmeli. Ey MHP. Lafla milliyetçilik yapmak Edirne'de, Balıkesir'de, Çanakkale'de milliyetçilik yapmak kolaydır. Ama milliyetçilik milletin bütünlüğünü kucaklamaktan geçer. Hakkari'de o bayrakla ben de varım diyeceksin. Diyarbakır'da da varım diyeceksin ki o bayrağı asmayanlara hesap sorabilesin."

Edirne'de partisinin gençlik kolları üyeleri tarafından tezahüratlarla karşılanan Müezzinoğlu, bir süre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisini izledi. Daha sonra Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na geçerek vergi rekortmenlerine plaketlerin verildiği ödül törenine geçen Müezzinoğlu, partisinin düzenlediği toplantıya katıldıktan sonra Edirne'den ayrıldı.

**************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
21.02.2013 - Türkiye'nin "Hastane Gemisi" olacak
14.09.2011 - Mavi Marmara "Hastane Gemi" olacak
26.05.2011 - Gestaş'tan 'Hastane Gemi' Projesi
12.01.2010 - Anıların gemisi, yüzer deprem hastanesi olsun


Kaynak: Stargündem
Eklenme tarihi: 30.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERC Denizcilik Lt..
 AREL Denizcilik
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 NİSA Uluslararsi ..
 TOPKAPI GROUP
 LOTUS Shipping
 MOST Denizcilik
 ULUSOY Denizyolla..
 GENÇER Denizcilik
 DALYAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim