Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
''Karasuları dışında ister yakar, ister satarım''
KKTC'de Sigara kaçakçılığı operasyonu kapsamında 2 kişi daha tutuklanırken, zanlıların avukatı yasadışı birşey yapılmadığını iddia ederek “karasuları dışında ister yakar, ister satarım” dedi

Gazimağusa açıklarında sahte evrak düzenleyerek kaçakçılık yapıldığı iddiaları ülke gündemine bomba gibi düştü.

Gazimağusa polisi soruşturmasını titiz bir şekilde sürdürüyor. Polis meseleyle ilgili olarak dün, Tianjin 1 isimli geminin ikinci kaptanı Alexs Kaliman ile Bosmar Ltd. çalışanı Aytaç Güllü’yü de mahkemeye çıkararak aleyhlerine tahkikat amaçlı 2’şer gün tutukluluk emri temin etti.

Gemide yapılan aramada ise, sahte evrak düzenlemede kullanılan mühür, evrağı düzenlemede kullanılan bilgisayar ve teknik cihaz bulunarak emare alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Neyfel Ergün’ü tanık olarak dinletti.

Tanık polis Neyfel Ergun, Mart 2013’te Queen Elizabeth isimli gemiye Gazimağusa’da çok sayıda sigara yüklendiğini ve açık denizde Tianjin 1 isimli gemiye nakledildiğini anımsattı.

Neyfel Ergün, transfer esnasında düzenlenmesi gereken evrağın, daha sonra Gazimağusa’da sahte olarak düzenlenip tedavüle sürüldüğünü anlatarak, meseleyle ilgili olarak geminin ikinci kaptanı Alexs Kaliman ile Bosmar Ltd. çalışanı Aytaç Güllü’yü tutukladığını söyledi.

Ergün, gemi içerisinde yapılan aramada sahte evrak düzenlemede kullanılan mühür, evrağı düzenlemede kullanılan bilgisayar ve teknik cihazın bulunarak emare alındığını kaydederek, zanlı Alexs Kaliman’ın gönüllü ifade vererek evrağı sahtelediğini itiraf ettiğini anlattı.

Soruşturmanın polis ve gümrüğün işbirliği içerisinde sürdüğünü anlatan tanık polis, incelenmesi gereken cihazların olduğuna vurgu yaptıktan sonra, tahkikatın selameti için zanlılar aleyhine mahkemeden 3 gün süre talep etti.

Avukatın iddiası: Kara suları dışında kimse karışamaz

Zanlıları savunan Avukat İsmail Sağlamer, tahkikatın selameti açısından tutukluluk süresine itiraz etmedi ancak, polisi ve basın mensuplarını eleştirerek müvekkilleri adına, “Basın mensupları olayı abartıyor. Polis tahkikatını düzgün yapmıyor. Aktarıldığı gibi değil. Kara sularından çıktığım anda, malımı ister yakar, ister satarım kimse karışamaz. Evrak düzenleme mecburiyeti yoktur” dedi.

Şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlıların 2’şer gün poliste tutuklu kalmalarına emir ve izin verdi.

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
14.03.2013 - KKTC üzerinden Gemilerle kaçakçılık
13.03.2013 - Sigara kaçakçılığında asıl patronlar aranıyor
09.03.2013 - Kıbrıs'ta sigara kaçakçılığı yapan gemilerin personeli tutuklandı



Kaynak: Gündemkıbrıs
Eklenme tarihi: 04.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AK Denizcilik
 ONURSAN
 SERVER Denizcilik..
 BEK Denizcilik
 İYEM Asya Denizci..
 LIGHTTOURS Seyaha..
 OZI Yatching
 EREĞLİ Denizcilik..
 ESRA Denizcilik
 ASLI Deniz Taş. V..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim