Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
İstifalar Gemiadamı sınavlarını aksattı
Gemiadamları Sınav Merkezindeki (GASM), İTÜ Denizcilik Fakültesi çalışanlarının toplu istifaları, Gemiadamları sınav takvimini aksattı. Buna göre Temmuzdaki sınav Eylüle, Eylüldeki sınav ise Kasıma kaydırıldı. Sınavların bundan böyle İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde değil, Türk Deniz Eğitim vakfı (TÜDEV) Eğitim Merkezinde yapılacağı da resmen duyuruldu.

Denizcilik Müsteşarlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, GASM başkanı Prof. Dr. Süreyya Öney ile İTÜ Denizcilik Fakültesi bünyesindeki GASM çalışanlarının 21 haziranda istifa etmeleri ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanlığı’nın da müsteşarlığa 5 Temmuz tarihinde gönderdiği yazıda “İTÜ-GASM ilişkisinin kesilmesi” yönünde talepte bulunması nedeniyle Temmuz ayında yapılması gereken Gemiadamı sınavları ertelendi.

İTÜ Geliştirme Vakfı ve GASM

Denizcilik Müsteşarlığından alınan bilgiye göre, GASM değişik Üniversiteleri ve Yüksek okulları temsilen gönderilen üyelerden, idareden ve değişik kamu kurumlarında oluşan kurul tarafından yönetiliyor, sınavlar ise yakın bir geçmişe kadar İTÜ Denizcilik Fakültesinde yapılıyordu. Gemiadamlarının sınav ücretlerini de İTÜ’nün imkanları kullanıldığı için İTÜ geliştirme vakfı topluyordu. Bununla birlikte 29 Ocak 2004 tarihinde yürürlüğe giren “Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile ilişkilerine dair kanun” dolayısıyla İTÜ Geliştirme Vakfının kapatılması, GASM’ın İTÜ bünyesindeki faaliyetlerini de etkiledi.

Dekanlık ne dedi

Gemiadamları Sınav Merkezindeki (GASM)’daki İTÜ Denizcilik Fakültesi çalışanlarının 21 Haziran’daki toplu istifalarının ardından Fakülte Yönetim Kurulu tarafından alınan karara göre;
- GASM kurullarında İTÜ Denizcilik Fakültesini temsilen bir dönem için hiçbir temsilcinin bulumaması,
- Gemiadamları sınavlarında İTÜ Denizcilik Fakültesinden maaş alan hiçbir öğretim elemanı ve memura verilebilecek resmi ve gayrıresmi görevin kabul edilmemesi,
- GASM sınavlarının fiziksel olarak İTÜ Denizcilik Fakültesi ile ilişkisinin kesilmesi ve,
- Fakülte isminin anılan sınavlardan tamamen arındırılmasını teminen tüm bunlara rağmen mutlaka sınavlarda görev verilmesi gereken öğretim elemanlarının tefrik edilmesi halinde, bu kişilerin fakülteden ayrılarak müsteşarlık tarafından resmi görevlendirilmelerinin sağlanması kararı dekanlık tarafından alındı.
Bu kararın nitelik itibarı ile 29 Ocak kanununa da paralellik taşıdığı dikkat çekiyor.

DTO devreye girebilir

Denizcilik Müsteşarı ismet Yılmaz’dan alınan bilgiye göre, 24 farklı yeterlik için 120 farklı konuda sınav sorusu hazırlanacak olması nedeniyle, Gemiadamları Sınav Merkezindeki (GASM)’daki İTÜ Denizcilik Fakültesi çalışanlarının toplu istifaları ve Gemiadamları sınav merkezinin İTÜ ile ilişkisinin kesilmesi, Gemiadamları sınav takvimini de aksattı.

Sınavın Eylül’e ertelendiğini açıklayan Yılmaz, “Sınavı Devlet yapacak ama mali külfet olursa Deniz Ticaret Odası (DTO) devreye girebilir. DTO her türlü mali desteği vermeye hazır olduğunu belirtti” dedi.


Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 24.07.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARİST Shipping
 ERS Denizcilik
 DEN-TA Denizcilik
 C-M Denizcilik
 SELEN Denizcilik
 BORA Denizcilik S..
 AVRASYA EXPRES
 ALMEYDA
 YELKEN Denizcilik
 KLAS Gemi acental..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim