Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Sezonun ilk kruvaziyer gemisi Çeşme'ye yanaştı
Çeşme kruvaziyer sezonu bu sabah saatlerinde Ulusoy Çeşme Limanı’na yanaşan Seabourn Spirit gemisi ile start aldı. Seabourn Cruz Line şirketine ait Bahama bandıralı Seabourn Spirit isimli kruvaziyer gemisinin yolcuları sabah 08:00’den itibaren Çeşme’yi gezmeye başladı. Kaptanlığını Othello Ghoshuroy’un yaptığı geminin 204 yolcusundan 50’si Çeşme’de şehir turuna çıktı. Yolcular başta Çeşme kalesi, Ildırı ören yeri ve Alaçatı’yı gezecekler. Geri kalan 154 yolcu ile 170 personel de Çeşme’de serbest zaman geçirecek. Yolcuların çoğu Avustralya, İsviçre, Kanada ve Amerikalılardan oluşuyor.

BİZE ÇEŞME ÇOK RÜZGARLI DEDİLER

Gemi kaptanı Ghoshuroy onuruna Çeşme Marina Port Restaurant’ta Ulusoy tarafından bir öğle yemeği verildi. Kaptan Ghoshuroy ile Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel günün anısına birbirlerine birer plaket verdiler. Kaptan Ghoshuroy yemek öncesinde Çeşme’nin harika bir tatil beldesi olduğunu, kendilerinin de ilk kez Çeşme’ye yanaştıkların söyledi. Kaptan Ghoshuroy, “Aslında bir sürprizle karşılaştık. Bize Çeşme’nin çok rüzgarlı bir yer olduğu belirtilmişti. Ama sabah iskeleye yanaşırken de, şimdi öğle vakitlerinde de hava mükemmel, hiç rüzgar yok” diye konuştu. Bu sözler üzerine “Sizin için özel organize edildi” esprisine, “O zaman bunu organize edenlere çok teşekkür ederim” yanıtını verdi.

SEZONU UZATACAKSAK İLK OLARAK KRUVAZİYER SEFERLERİNİ ARTIRMALIYIZ

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel de yaptığı açıklamada kruvaziyer gemilerinin Çeşme’ye gelmesini çok önemsediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kruvaziyer turizminin meyvelerini hemen toplamak mümkün değil ama zaman içerisinde Çeşme yıldız bir kruvaziyer destinasyonu olacaktır. İlk olarak geçen yıl başlayan seferler bu yıl artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl daha da iyi olacağına inanıyorum. Bu alanda Çeşme olarak hep beraber, bir bütün olarak hareket etmemizin şart olduğunu sabırla, bıkmadan, ısrarla söylüyorum. Gelen turistlere misafirlerimiz olduğunu hissettirerek hizmet vermemiz gerektiğini her fırsatta vurguluyorum. Bu noktada sadece gemilerin gelmesi bir anlam ifade etmiyor. İlçemizi de en iyi şekilde pazarlamamız gerekiyor. Ancak o zaman katma değerini daha iyi görebileceğiz. Çeşme’de turizm sezonunun uzamasının önemli faktörlerinin başında kruvaziyer geliyor. Bugün başlayan seferler 2 Kasım’a kadar devam edecek. Bu da yaklaşık altı aylık bir süre demektir. Çeşme sezonunu böyle faktörlerle uzatabileceğiz. Bu ilk karşılamalar artık bizim için ritüel oldu. Bundan sonra da daha çok gemiler karşılayacağız.”

İSKELEMİZ 322 METREYE UZADI, ARTIK HER GEMİYİ AĞIRLAYABİLİYORUZ

Ulusoy Deniz Yolları İşletmeleri Ege Bölge Müdürü Can Özgen ise Seabourn Spirit gemisinin Kuşadası’dan sabah saat 08:00’de gelmesi gerekirken, 06:30’da daha gemi acentesinin bile gelmeden 204 yolcusuyla limana yanaştığını söyledi. Özgen, “İskelemizi 322 metreye uzatarak tamamlamış olduk. Bu sezonun ilk kruvaziyer gemisini de bu iskelede karşıladık. Bundan sonra 51 seferimiz daha var. İlk seferi yapan bu gemi sezon kapanışı da yapacak. Seabourn Spirit’i 2 Kasım’da son kez ağırlıyacağız ve sezonu kapatmış olacağız” dedi.

GEMİ LÜKS BİR YÜZEN SARAY

133.40 metre boyunda ve 20.50 metre enindeki gemi 1989 yılında inşa, 2003 yılında da renove edildi. 9 bin 975 grostonluk gemide 98 adet deniz manzaralı ve 6 adet VIP suite bulunuyor. Sekiz güvertesi, farklı cafe ve barları, casinosu, jakuzili havuzları, özel şarap mahzeni, lüks SPA’sı, spor salonları, kütüphanesi, açık hava sineması ile Seabourn Spirit, butik ve lüks hizmetin konfor ve zerafetine sahip. Geminin Çeşme acenteliğini yapan Maskot Turizm’in Müdürü Tasvip Subay, kruvaziyer seferlerini Çeşme için yükselen bir değer olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz 11-14 Mart tarihleri arasında Miami’de gerçekleştirilen Kruvaziyer Fuarı’na katıldık. Bu profesyonel fuarda birçok firmayla görüştük ve şimdi yazışma halindeyiz. Amacımız ileride Çeşme’nin home-port (kalkış ve varış limanı) olması. Eğer bu gerçekleşirse herkes kazanır” diye konuştu.



Kaynak: Yerelgündem
Eklenme tarihi: 14.05.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YOROZ Agency
 KARAN Gemi İşl. İ..
 GRUP Asm
 ADAMAR Denizcilik
 ERENLER Denizcili..
 ANGELS PRO ACTION
 DERPINA Denizcili..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 YAMAN Denizcilik
 DİZMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim