Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi atıkları ihraç malzemesi oldu
Çanakkale’nin Kepez beldesinde kurulu bulunan Çanakkale Liman İşletmesi A.Ş. atık ihracatı izni aldı. İşletme, boğaz girişinde gemilerden alıp ayrıştırdığı atıkları Avrupa ülkelerine ihraç edecek.

Kepez’de bulunan Çanakkale Liman İşletmesi A.Ş. tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür Ali Aktoprak, 2012 yılı faaliyetlerini değerlendirdi. Çanakkale Liman İşletmesi'nin 2011 yılında 18 milyon 817 bin 125 TL olan cirosunun geçtiğimiz yıl 25 milyon 450 bin 262 TL’ye yükseldiğini söyleyen Aktoprak, gemi geçişleri azalmasında rağmen toplanılan atık miktarının da arttığını belirtti. Çanakkale Boğazı’nın Ege Denizi girişinde 5 gemiyle gemilerden petrol türevi atıkları topladıklarını söyleyen Genel Müdür Aktoprak, topladıkları petrol türevi atık miktarının 200 bin metreküpe ulaştığını söyledi.

2012 yılında 15 bin ton atık yağ ve solvent satışı yaptıklarını anlatan Genel Müdür Ali Aktoprak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gerekli izinleri aldıklarını ve artık Avrupa’ya ihracat yapabileceklerini söyledi. Aktoprak, “Bu yıl içinde öncelikle karayoluyla Yunanistan’a ilk ihracatı gerçekleştireceğiz. Sonrasında ise deniz yoluyla Belçika ve Portekiz’e ihracat hedeflerimiz var. Bilindiği gibi Türkiye’ye atık ithalatı izni verilmiyor. Türkiye’den ise yurtdışına ilk atık ihracatını Kepez Limanı olarak biz yapmış olacağız. Denizden elde edilen bu atıkların yurtdışına ihracatı bizim için bir avantaj oluşturacak. Tesisimizde yılda 200 bin metreküp atık denizlerdeki gemilerden toplanıyor. Bir damla yağın 4 metrekare denizi kirlettiğini düşünürseniz, 200 bin metreküp atığın çevresel etkilerinin neler olacağını herkes tahmin edebilir. Bu hem ekonomiye, hem de çevreye katkı. Ekonomiye katkısı önemli. Ama çevreye katkısının daha önemli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bu bizim çocuklarımızın geleceği. Bu denizler hepimizin. Sadece bizim denizlerimizle de sınırlı kalmıyor, buradan transit geçiş yapan gemiler boğazlardan çıktıktan sonra dünyanın bütün denizlerine ulaşıyor. Bu bakımdan atıkların toplanması çok önemli” dedi.


Kaynak: Haberfx
Eklenme tarihi: 17.05.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OCEAN Shipping Ap..
 İBC GÜLER
 LNS Marine Ltd. Ş..
 SENKRON Travel
 MASTER Petrol
 LİKİTGAZ gemicili..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 VİLLA Denizcilik ..
 MMMARİNE denizcil..
 TRANSATLANTIK Den..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim