Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Krizle boğuşan Komşu 'Ege Cenneti'ni teklif etti
180 TIR, bin 100 otomobil kapasiteli 200 metrelik Aegean Heaven (Ege Cenneti) isimli gemisini Türkiye'ye satma ya da kiralama önerisinde bulunan Yunan armatör Agapitos, "Yunanistan'da durum ortada. İş sahası bulamıyoruz" dedi.

Yunanistan'ın en büyük armatör şirketlerinden Aegean Cargo Management'in sahibi Konstantinos Agapitos, geçen ay Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'yle temasa geçerek, sahibi olduğu Aegean Heaven (Ege Cenneti) isimli Ro/ Ro gemisini, Türkiye'ye satma veya kiralama teklifinde bulundu. Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ve diğer görevlilerle yaklaşık 1.5 saat görüşen Yunan Armatör Agapitos'un talebini alan yetkililer, "Konuyu Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na ileteceğiz" dedi.



'YÜK BULAMIYORUZ'

200 metre uzunluğunda 180 TIR, bin 100 araba alma kapasitesi bulunan geminin sahibi Agapitos konsolosluk yetkililerine, "Ekonomik krizden dolayı taşıyacak yük bulamıyoruz. Böylesine önemli bir geminin atıl durmaması lazım" şeklinde teklife bulundu. Öte yandan krizle birlikte sıkıntıya düşen Yunanistanlı zenginlerin lüks yatlarını satmak için hem büyükelçilik hem de danışmanlık şirketleri aracılığıyla Türkiye'den yardım istediği öğrenildi. Türk işadamları, yatırımcıların son iki yılda 120'nin üzerinde Yunanistan'ın lüks tekne satın aldığı belirtildi.

BÜYÜKELÇİLİĞE BAŞVURDU

Türkiye'nin Atina Büyükelçiği'ne özellikle 2011'de Yunanistan'da meydana gelen ekonomik krizden sonra çok sayıda işadamı müracaat ederek, ekonomik durumlarıyla ilgili bilgi verip, ortak aradıklarına dikkat çeken büyükelçilik yetkilileri, "Bu başvuru da onlardan biri. Biz her ayrıntıyı Türkiye'ye iletiyoruz. Bu gemi oldukça büyük bir gemi. İnceleme fırsatımız olmadı. Suriye'de yaşanan insanlık dramı için bölgeye yardım için bu tür ro-ro gemilerine ihtiyaç olabilir düşüncesiyle Türkiye'ye detaylarıyla birlikte ilettik" açıklaması yaptı. Yapılan başvuruyla ilgili kendisine en kısa sürede döneceklerini belirten büyükelçilik yetkilileri, başvuruyu anında Dışişleri Bakanlığı'na iletti.

2000'DE YILIN GEMİSİ SEÇİLDİ

Aegean Heaven (Ege Cenneti) isimli gemiyi daha önce Barcelona- Kanarya Adaları arasında çalışan bir şirkete kiralayan Aegean Cargo Management'in sahibi Agapitos, "Bu şirket kendi gemisini alınca bizimle olan kiralık sözleşmesi sona erdi. Ülkede yaşanan durum ortada. Böylesine önemli bir geminin atıl durumda kalmasına gönlüm razı olmuyor. Ayrıca bu gemi 2000'de yılın gemisi seçildi" diye konuştu.

'YÜZEN HASTANE İÇİN UYGUN'

Yunanlı armatör Agapitos şunları söyledi: "Ege Cenneti adını verdiğim gemiyi kiraya vermemin nedeni Yunanistan'da iş sahası bulamamak. Gemi çok hızlı olduğu için Yunan adaları arasında seyahat etmesi mümkün değil. Hem Türkiye'de, hem de Yunanistan'da gazetelere bakarken, 'Türkiye Sağlık Bakanlığı yüzen hastane yapacak. Bunun için gemi arıyor' haberlerini gördüm. Benim gemimin yüzen hastaneye çok uygun olduğunu düşünerek Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ne gittim. Bana çok nazik davrandılar. 'Dışişleri Bakanlığımıza konuyu ileteceğiz. Oradan gelen cevapla sizi bilgilendireceğiz' dediler. Gemi rahatlıkla hastane olabilir. Şirketimde 4 gemim var. Bunlardan ikisini kiralamayı, diğer ikisini satmayı düşünüyorum."



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 30.05.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZSAY Deniz nakli..
 MEGASTAR Daily Bo..
 CVS Denizcilik
 UGUR 44 Vapur Ac..
 SARIOĞLU Denizcil..
 DİZMAN Denizcilik
 KÖKSALANLAR Deniz..
 ESENKIYI Denizcil..
 DALYAN Denizcilik
 TOPKAPI GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim