Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ereğli’de gemi kurtarma tatbikatı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Liman Başkanlığı ve Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından terörist bir saldırıya karşı gemi kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Kdz.Ereğli Belediyesi Bozhane Liman Tesisleri’nde, Liman Başkanlığı ve Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçeğini aratmayan gemi kurtarma tatbikatı yapıldı. Senaryoya göre, iki teröristin Ereğli limanında demirli Ukrayna bandıralı SD Wicient bayraklı gemiyi ele geçirmeye çalışması üzerine güvenlik alarmı verildi. Güvenlik güçleri içeri girmeye çalıştığı sırada teröristler gemiyi batırmak için bomba patlattı. Bombanın patlaması sonrası gemide yangın çıktı. Bu sırada olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri gemide çıkan yangını söndürmeye çalıştı. Gemide çıkan yangından kaçmak isteyen bir gemi personeli suya düştü. Suya düşen yaralıyı Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı kurtarma timi zodyak bota alarak kenara taşıdı. İtfaiye bünyesinde kurulu arama kurtarma timine bağlı dalgıçlar geminin alt kısımlarında bomba aradı. Arama kurtarma ekipleri geminin altında buldukları bombayı zodyak botla açığa taşıyarak gemiden uzaklaştırdı. Güvenlik ekipleri teröristlerden bir tanesini gözaltına aldı. Yaralı olarak kurtarılan bir gemi personeli ise ambulansa alınıp ilk tedavisi burada yapıldı. Tatbikat teröristlerin etkisiz hale getirilip gemideki bombaların bulunup imha edilmesinin ardından sona erdi.

TATBİKAT BAŞARILI

Liman Başkanlığı, Ereğli İtfaiyesi ve sağlık görevlilerinden oluşan 25 personelle gerçekleşen tatbikatta gemide bulunan ikisi yaralı 12 mürettebatı ve gemiyi senaryo gereği teröristlerden kurtardıklarını söyleyen Kdz. Ereğli Liman Başkanı Turgay Ahmet Okur, tatbikatın başarıyla sonuçlandığını dile getirdi. Tatbikata ilişkin bilgi veren Okur, şöyle konuştu: “Tatbikatın amacı terörist saldırılara karşı her an hazır olmaktır. İlk olarak teröristler etkisiz hale getirildi. Ara kurtarma timi, köpekle birlikte gemide bomba ve benzeri şeyler olup olmadığını kontrol etti. Başarıya ulaşamayacağını anlayan teröristler gemiyi batırma ve imha etme yoluna gitti. Baş üstündeki bombayı patlattılar ve patlama sonucu yangın oluştu. Denize yaralı bir vatandaş düştü. Onların kurtarılması ve hastaneye götürülme işlemi yapıldı. Arama kurtarma ekipleri geminin karinasında bombaya rastladı. Bomba yerinden alınıp uzak bir mesafede imha edildi. Bu sırada bir olan liman güvenlik seviyesi ikiye çıkarıldı. Güvenlikte ikinci seviye nedeniyle limana giriş çıkışlar engellendi. Bu tatbikatın başarılı olduğunu düşünüyorum.”



Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 18.06.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERDOĞDU Denizcili..
 SKY MARIN Yacht A..
 M&M
 DENAL Denizcilik
 DİZMAN Denizcilik
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 TAM Denizcilik
 BATUHAN Denizcili..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 DEKAMAR
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim