Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye sadece enerji koridorlarının üzerinden geçtiği ülke olamaz
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşaat Fakültesi tarafından düzenlenen Türkiye Offshore Enerji Konferansı'nda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye sadece enerji koridorlarının üzerinden geçtiği bir ülke olamaz Türkiye aynı zamanda enerjisini kendi öz kaynaklarıyla zenginleştiren bir ülke konumunda olacaktır." dedi.

Türkiye'nin doğalgaz üretimi yapan ülkeler kadar şanslı olmadığını ve dışa bağımlılığının sürdüğünü belirten Yıldırım, "Ülkemiz birçok ülke gibi enerji bakımında dışarıya bağlı bir konumda fosil yakıt, doğalgaz üreten ülkeler kadar şanlı değil işte bu yüzden enerji çeşitliliğine önem vermemiz gerekir. Türkiye sadece enerji koridorlarının üzerinden geçtiği bir ülke olamaz Türkiye aynı zamanda enerjisini kendi öz kaynaklarıyla zenginleştiren bir ülke olmak zorundadır." diye konuştu.

Büyüme, gelişme, kalkınma ve refahın enerji ve ulaştırma sektöründen sağlandığını söyleyen Yıldırım, "Dünyada enerji ihtiyacının belirgin şekilde arttığı iki ülke Türkiye ve Çin buda bize dünyada büyüme bakımından ilerleme kaydedildiğini gösteriyor. Çin rakipsiz birinci sırada zaman zaman bölgede kaynaklanan şartlardan dolayı değişik olmakla beraber Türkiye ortalamada Çin'den sonra gelen ikinci ülke konumundadır. bu ilerlemeyi sağlamak için ulaştırma ve enerji sektörüne yaptığımız 10 yıllık yatırımın tutarı 200 milyar dolardır " ifadelerini kullandı.

Bu tür konferansların sektörle üniversiteyi birbirine yaklaştıran, kaynaştıran bir görev üstlendiğini belirten Yıldırım, "Sanayiciler ve üniversiteler senelerce birbirini suçladı. Üniversiteler, sanayi bize bir şey sormuyor dedi sanayiciye sorsan üniversitelerin başka bir dünyada yaşıyorlar gerçek dünyadan haberleri yok. Bunları hep dinledik bunlarında doğruluk yapıyı var çünkü mühendisliğe projeye para vermedik akla para verilmez diye hep düşündük ama en büyük bedel akıldır. Dünyanın en büyük cirosuna sahip 3, 5 adamın kurduğu 500 milyar dolara açılan şirket 1 trilyon dolara yaklaştı neden çünkü akıl ile kurulun bir şirket ondan 2 yüz yıl önce kurulan şirketler adını yok." şeklinde konuştu.



Kaynak: Stargündem
Eklenme tarihi: 19.06.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YILMAR Denizcilik..
 MİLESTONE Gemi İş..
 BEYKİM Petrolcülü..
 GÜLHAN Denizcilik
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 REKA Denizcilik
 V-GO Yachting
 MARİNMET Deniz İn..
 TOPKAPI GROUP
 AKSAY
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim