Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer turizminde ''Gezi'' tedirginliği
Gezi Parkı odaklı gelişmeler nedeniyle bazı kruvaziyerler İstanbul ve İzmir seferlerini iptal ederken, sektör temsilcileri gemi firmalarının Türkiye seferlerini tamamen iptal etmesi kaygısı yaşıyor.

Marmaris Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Şükrü Tugay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylemler nedeniyle İstanbul ve İzmir'deki limanlara yanaşmayan dev kruvaziyerlerin daha güvenli gördükleri Marmaris'e rotasını çevirmeye başladığını söyledi.

Başka Türk limanlarını iptal ederek gelen gemileri içleri buruk bir şekilde kabul ettiklerini dile getiren Tugay, tek tesellinin kruvaziyerlerin rakip ülkelere değil de başka bir Türk limanına yanaşması olduğunu kaydetti.

Gezi Parkı odaklı gelişmelerin sadece kruvaziyer değil tüm turizm sektörünü olumsuz etkileyebileceğine işaret eden Tugay, "Zaten İstanbul'da etkisini gösterdi. Gemilere etkisi şu olacaktır; gemiler artık Türk limanlarına gelmeyecektir. Gemiler tehlikeli gördükleri İstanbul'u ve İzmir'i iptal edip Marmaris'e geliyorlar ama bu olaylar büyüdüğü takdirde Türkiye seferlerini tamamen iptal etme yoluna gidebilirler. Temennimiz olayların tamamen sakinleşmesi ve ülkenin eski işleyişine geri dönmesi. Bu sayede Türkiye'yi riskli gören kruvaziyer firmalarının seferlerine düzenli olarak devam etmelerini umut ediyoruz" dedi.

Marmaris Limanı rekora gidiyor

Tugay, Marmaris'te kruvaziyer turizmindeki artış trendinin devam ettiğini ifade ederek, bu sene rekora doğru gittiklerini bildirdi. Tugay, "Bu sezon 135 gemiyle 150 bin yolcu sayısını yakalayacağız. Gelen yolcuların milliyetleri de çeşitlenmiş durumda. Daha önce gelmeyen Fransız gemileri gelmeye başladı, İspanyollar artık oturdu. İki ülke arasındaki ılımlı gelişmelerden sonra İsraillileri bekliyorduk. Ancak o süreç biraz yavaş ilerliyor. Bu sene olmazsa seneye inşallah İsrailliler de gelecek" diye konuştu.

Limanı büyütme projesi

Marmaris Limanı'nın kazıklı iskeleyle büyütülmesi projesinin şu an davalık olduğu için yürümediğini anlatan Tugay, söz konusu dava olmasaydı iskelenin şimdiye kadar tamamlanmış olacağını söyledi.

Proje hayata geçmediği için gemi iptalleri yaşadıklarına dikkati çeken Tugay, şöyle devam etti:

"En son birkaç gün önce limanda 2 gemi bulunuyordu, üçüncü gemi yer olmadığı için seferini iptal etti. Kruvaziyerlerin yanı sıra dünyada çok sayıda mega yat da bulunuyor. Yolcu gemileri gibi yüksek girdisi bulunan, ülke ekonomisi için değerli olan büyük yatların önemli çoğunluğu Güney Ege'ye gelmek istiyor. Ebat olarak çok büyük olan bu yatların marinalara sığması çok zor, marinalar zaten dolu. Mega yatların yanaşabileceği tek yer Marmaris Limanı'nın iskeleleri ama limanda yer olmadığı için gelemiyorlar. Şu anda sadece kruvaziyer turizminden değil, mega yat turizminden de kaybediyoruz."

Dünyada şu anda tersanelerde 100 kadar ultra lüks mega yatın inşa edildiğinine değinen Tugay, yat sahiplerinin açıkta bekleme çilesini çekmek istemeyeceği için Marmaris'i tercih etmeyeceklerini dile getirdi.

Tugay, limanın işletme hakkı süreci göz önüne alındığında büyüme projesi yatırımı ışığının sönmeye başladığını vurguladı.



Eklenme tarihi: 26.06.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARİN Römorkör ve..
 BLUETANKERS
 MİLANGAZ Uluslara..
 KEREMPE Denizcili..
 ONURHAN Denizcili..
 VİYA Yachting
 MARTRANS
 FURUNO Denizcilik
 ERSAGUN Denizcili..
 ESA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim