Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Giresun Üniversitesi'nde Denizcilik Fakültesi kurulacak
Giresun Üniversitesi bünyesinde Denizcilikle ilgili programların hayata geçirilmesi için Rektör Prof. Dr. Aygün ATTAR Başkanlığında bugün bir toplantı yapıldı.Toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mahir KADAKAL, Rektör Danışmanı Doç Dr. Kültiğin ÇAVUŞOĞLU, Genel Sekreter Bünyamin KAYA, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doğan TUNÇ, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Kürşat YAPAR, Personel Daire Başkanı Arzu Turan KURT ve Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurbani FİKRİ katıldılar.

Teknik Bilimler MYO bünyesinde 2 yıl önce açılan Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi bölümüne bağlı olarak kurulan, Deniz Ulaştırma ve İşletmesi (Güverte) programı ile Gemi Makineleri İşletmesi (Makine) programlarından Güverte programına 2013-2014 akademik yılında ek kontenjanla öğrenci alınması ve Makine programının da öğretim görevlisi eksikliklerinin giderilerek en kısa zamanda öğrenci alımı yapması için öğretim görevlisi ilanına çıkılması konuları konuşuldu.

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurbani FİKRİ’nin sunumuyla devam eden toplantıda; Türkiye’de ve Dünya’da Denizcilik eğitiminin önemi ve açılacak bölümlerle ilgili teknik bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıda bir değerlendirme yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR; Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede ve deniz kenarında bulunan bir ilde yaşıyoruz. Türkiye Denizcilik sektöründe dünya sıralamasında üst sıralarda yer almasına rağmen yetişmiş eleman ihtiyacı ve eğitiminde alt sıralarda yer alan bir ülke konumunda. Sektör kazancı yüksek ve istihdam sorunu olmayan bir sektör olup, eğitim noktasında sıkıntılar çekmektedir.

Bizde açık görünen programlarımızı en kısa ve hızlı bir şekilde aktive ederek bu boşluğu doldurmalıyız. Bunun için Giresun’un 3 ilçesinde bulunan; Bulancak, Espiye ve Tirebolu Denizcilik Liseleri çok önemli bir altyapıdır.

Bunu da değerlendirerek hayata geçirilecek önlisans ve lisans programlarımızla Giresun’u Denizcilik eğitimi noktasında bir üs haline getirebiliriz.

Ülkemizde ilk sivil denizcilik eğitimi kurumunu kuran ve bugünkü İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesinin Başlangıcı olan okulun kurucusu Hamid Naci Bey’in Giresun Tirebolulu olması da bize ayrı bir misyon ve görev yüklemektedir.

Denizcilik programlarımızı hızla hayata geçirerek Denizcilik Fakültesinin de kurulması için gerekli çalışmaları hızla başlatacağız” diye konuştu.



Kaynak: Yenitirebolu.com
Eklenme tarihi: 30.07.2013




Share |




YORUMLARINIZ


nicelik değil nitelik
denizde ucuz işgücü yaratmak için açılan okullar. nerdeyse maaşlar böylece asgari ücrete kadar düşecek, işveren armatör ucuz işgücü bulacak. niceliğe değil niteliğe bakın siz. deniz hayatı olmayan , denizin kahrını çekmemiş hocalarla , uyduruk protokollerle yapılan eğitim ne kadar olur. sonra yabancı gemilere tayfa bile almazlar adamı. kendimizi kandırıyoruz.

Yazan: Özgür Cansoy - 16.09.2013 16:50:43


yıldır
paradan başka şeylerde var hayatta...biraz oku
Yazan: osman - 31.08.2013 17:58:08


gülmemek eldemi
ALLAH AŞKINA BİNLERCE PEROSNEL ZABİT AÇIKTA DURURKEN HATTA İŞSİZLİKTEN DOLAYI TAMAMEN MESLEKTEN ÇEKİLMİŞKEN FAKÜLTE KURUPTA GENÇLERİN AKLINI KARIŞTIRMAYIN...KURUN BAŞKA BİR BÖLÜMDE BAŞKA ÜNİVERSİTELERİN YÜKÜNÜ AZALTIN...DENİZCİLİĞİ CAZİP GÖSTERMEKTEN VAZGEÇİN..BİRAZ OTURUP GERÇEKLERİ KONUŞALIM...SİİZN ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİZ AKADEMİSYENLERİNİZ İŞ BULACAK RAHAT EDECEK DİYE BU OKULU AÇTIĞINIZ BESBELLİ..SADECE GÜLÜYORUM...YILLARINI VERMİŞ ZABİTLERİZ BİZ AÇIKTA KALMIŞIZ YENİ NESİLİ KİM DİKKATE ALIR...KOSKOCA DÜNYA DENİZCİLİK DAHİ GEMİLERİNİ SATIP BU LANET SEKTÖRDEN KURTULDU...ZAMANINDA BAL TUTANLAR PARMAĞINI YALADI...AMA BU SAATTEN SONRA BU OKULLARIN SAYISINI ÇOĞALTMAK DALGA GEÇMEKTİR..... GÜRCÜ FİLİPİNLİ YADA UZAKDOĞULU ZABİTLER ŞİMDİ TÜRK GEMİLERİNDE 1000 USD CİVARI MAAŞLARA ALLAH ALLAH DİYOR...SİZ MEZUN EDECEĞİNİZ GENÇLERE NE VADEDİYORSUNUZ????
Yazan: serhat TAŞDEMİR - 31.07.2013 15:00:00




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 BABAYLON Hotel
 GÜRMAR Denizcilik..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 MEDITERRA LINE
 GİRİT Yatcilik
 ORCA Denizcilik N..
 MELİH Denizcilik
 SUDE Denizcilik
 PROMOTE A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim