Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Deniz Kuvvetleri savaş gemisi üretimine talip
Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun, Koç Grubu’nun aldığı savaş gemisi MİLGEM ihalesinin iptali yönünde görüş bildirmesinin ardından projenin akıbeti merak konusu oldu.

Edinilen bilgiye göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Savunma Bakanlığı’na mektup yazarak 6 geminin üretimine talip olduğunu belirtti. Savunma kaynakları ise projenin özel sektör eliyle devam ettirilmesinin Türk savunma sanayii açısından daha faydalı olacağını kaydediyor.

Koç Grubu şirketi RMK Marine’in kazandığı 1 milyar 150 milyon Euro’luk MİLGEM savaş gemisi ihalesinin iptal edileceği iddiaları daha önce kamuoyuna yansımıştı. İhaleye çağrılmayan bir firmanın şikayeti üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri yaklaşık 2 ay boyunca ihaleyi yapan Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda incelemelerde bulunmuştu. Müfettişler hazırladıkları raporda, ihaleye daha fazla tersanenin davet edilmemesinin, rekabete zarar verdiği, böylece fiyatın daha da düşme ihtimalinin ortadan kalktığını savunmuştu.. Kamu zararı oluştuğu yönünde hüküm veren müfettişler, ihalenin iptalini istemişti. Milli Savaş Gemisi (MİLGEM) projesi, Türkiye açısından büyük önem taşıyor. Yerli tersanelerde inşa edilen gemilerde Türk mühendisler görev yapıyor. Projenin ilk gemisi olan ‘Heybeliada’, 27 Eylül 2008’de denize indirildi. İkinci gemi olan ‘Büyükada’ ise henüz TSK envanterine girmedi. MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen korvet sınıfı gemiler, etkin ve kesintisiz keşif-gözetleme ve karakol görevlerini gerçekleştirmek, denizde terörist faaliyetleri takip ederek önlemek, denizaltı savunma harbi, su üstü harbi ve hava savunma harbi icra edecek. TSK’ya teslim edilen Heybeliada’nın geminin tam boyu 99,+5 metre ve azami genişliği 14,4 metre. 10 tonluk helikopter için gerekli platform, hangar ve kapsamlı destek ekipmanlarına sahip olacak şekilde tasarlanan gemi, 4 deniz şiddetine kadar helikopter uçuş harekatı icra edebiliyor. İlk iki geminin askeri tersanelerde inşasının ardından, 6 korvet daha üretilecek. Koç’un aradan çıkmasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı devreye girdi ve gemilerin üretimine talip oldu. Projeyle ilgili son kararı hükümet verecek.



Kaynak: zaman
Eklenme tarihi: 14.08.2013




Share |




YORUMLARINIZ


mantıklı
Savaş gemisini donanmanın yapması kadar mantıklı bir şey yok. Tuzla yapımı gemilerden ne çektik , birde Tuzla yapımı savaş gemisi harp zamanı ne çektirir onu da düşünmek gerek. Koskoca askeri tersanelerimiz var onlar yapar?

Yazan: orhan demir - 15.08.2013 22:41:33


yandaş
ihale kesinlikle daha yüksek fiyatlara yandaş firmalara verilecek, kendileri de ihaleyi alandan en az bir gemi avanta alacaklar.
Yazan: yaşar hut - 15.08.2013 07:31:00




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARİN Römorkör ve..
 UZAKLAR Denizcili..
 KAYRAPORT Liman I..
 SEFER Chartering
 MSAM Denizcilik
 RANMARİNE Denizci..
 GEDİZ Denizcilik
 ALZE Turizm
 PEARL NAVAL GLOBA..
 GAMMA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim