Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Boğaz'ı kirletene ceza yağdı
Hükümet, yılda 15 bin geminin geçtiği Boğazlar'ı korumak için 7 müdahale planı hazırladı. Denizleri kirletenlere ağır cezalar yazılıyor.

İstanbul ve Çanakkale Boğazları başta olmak üzere Türk karasularını kullanan gemilerin çevreyi kirletmesine göz yumulmuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, son 4 yılda gerek kazayla gerekse kasti olarak deniz kirliliğine neden olan 2 bin 103 gemiye 43 milyon lira ceza kesildiğini söyledi. Bakan Bayraktar, denizlerin korunması 7 acil müdahale planı hazırlandığını bildirdi. Boğazlardan yılda 115 bin gemi geçiyor.

7'Lİ PLAN HAZIR

Bayraktar, deniz, boğaz ve kıyılardaki kirlilik denetimlerini artırdıklarını açıkladı. Denizlerde meydana gelen kazalara anında müdahale edilmesi, kirlenmenin önlenmesi ve etkilerinin en aza indirilmesi için 1 ulusal 6 da bölgesel acil müdahale planı hazırladıklarını söyledi. Bayraktar, "Bu planlarla acil müdahale gerektiren çarpışma, kırılma, yangın, patlama gibi nedenlerle gemilerden veya kıyı tesislerinden kaynaklanan kirlenme durumlarında yapılacak işler belli. Kazaya müdahale yöntemleri, kurumların yetki, görev ve sorumlukları detaylı olarak tanımlandı" bilgisini verdi.

11 FİRMAYA YETKİ VERİLDİ

Kazalara karşı denizde bulunan platform ve şamandıralar dâhil olmak üzere 231 kıyı tesisi belirlendi. Bayraktar, "Bunların 222'sine ait risk değerlendirmesi, acil müdahale planı onaylandı. Olaylara müdahale için Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda 11 adet firmaya müdahale yetkisi verildi. Petrol ve diğer zararlı maddelerle oluşacak deniz kirlenmesine etkin müdahale için gerekli araç, malzeme, personelin belirlendi" dedi. Gemilerin kurallara uygun hareket etmesi için anlık denetimler yapılıyor.

KIŞLALAR MEYDAN VE PARK OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehir merkezindeki askeri kışlaları taşımak için kolları sıvadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönde talimatı olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar "Buralar yeşil alan ve meydan olacak" dedi. Bakan Bayraktar, şehir içinde kalmış askeri kışlaların genellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır gibi büyük illerde olduğunu söyledi. Milli Savunma Bakanlığı'nın bu kışlaları şehir dışına taşıma kararı vermesi durumunda, buraların büyük ölçüde meydan ve park olacağını ifade etti. Şehir merkezindeki bazı askeri arazilerinde imara açılması gerektiğine dikkat çeken Bakan Bayraktar, "Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı'yla karşılıklı kışlaların şehir dışına çıkarılması yönünde anlaşma yapılabilir" dedi.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 31.08.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İBC GÜLER
 SKY MARIN Yacht A..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 İS-BİR Denizcilik..
 HACIBABA Ltd. Şti..
 YÜKSEL Denizcilik
 SAMBURCO Denizcil..
 KALE Grubu
 DUMAN Gemicilik v..
 AKAYLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim