Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz Harp Okulu'nda mezuniyet coşkusu
Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığındaki tören, alay sancağının tören alanında yerini almasının ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün tören alanına gelmesiyle başladı. Gül, tören alanındaki öğrencileri, "Deniz Harp Okulu merhaba" diyerek selamladı.

Törende, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, Deniz Harp Okulunun görevinin, "dünya denizlerinde ulusun vazgeçilmez hak ve menfaatlerini koruyan Türk donanmasına, her zaman ve her şartta liderlik yapabilecek, Türk ulusunun güvenine layık deniz subayları yetiştirmek olduğunu" söyledi ve 179 deniz teğmenini donanma saflarına yolcu ettiklerini belirtti.

Mezun teğmenler adına konuşan Dönem Birincisi Deniz Teğmen Erhan Erden de Deniz Kuvvetleri'nin geleceğinin teminatı olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından Deniz Harp Okulu 240. dönem mezunları ant içti ve dönem birincisi Erden, 240. yıl baklasını denize indirdi.

Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül okul birincisi Teğmen Erden'e, TBMM Başkanı Cemil Çiçek okul ikincisi Teğmen Hakan Akdemir'e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan okul üçüncüsü Teğmen Ömür Paçacı'ya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel de okul dördüncüsü Bilal Emin Türker'e diplomalarını verdi. Öte yandan okul beşincisi Mustafa Garip, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, okul altıncısı Mesut Gürgil de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elinden diplomalarını aldı. Dereceye giren diğer mezunlara da diplomalarını kuvvet komutanları verdi. Sancak devir teslim töreninin yapılmasından sonra sancaktar ve sancak muhafızı teğmenlerin diplomalarını, okul komutanı Tümamiral Özel verdi.

Tören, Deniz Harp Okulu Marşı'nın okunması ve geçiş töreniyle sona erdi. Törenin sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçak ve helikopterler gösteri uçuşu yaptı. Bu arada denizde de çeşitli gösteriler yapıldı.

Hava Harp Okulu'nda da törene katıldılar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel daha sonra Hava Harp Okulu Komutanlığının 59. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni'ne katıldı.



Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 31.08.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 STFA Deniz İnşaat
 HUG Denizcilik
 KADIOĞLU Denizcil..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 KARAS Denizcilik
 SARP Yat İmalat S..
 DENAŞ Deniz Nakli..
 YOROZ Agency
 AKASYA DENİZCİLİK
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim