Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Balığın ucuzlamasına izin vermeyin !
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, balık sezonunun açılması ile birlikte balık fiyatlarının ucuzlamasının beklemesinin doğru olmadığını belirterek DTO Balıkçılık Meslek Komitesi Başkanı Murat Kul'a tavsiyede bulundu. "1-2 TL'ye balık satışı olmayacağını dile getiren Kalkavan, "Gerekirse balık tutmayın. Soğuk hava depolarına koyun, piyasaya balık sürmeyin."

Balık fiyatlarının düşmesinin önüne geçmeniz lazım" dedi. Dünya'nın haberine göre Kalkavan, kırmızı et fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu bir ülkede bu kadar ucuza balık satılamayacağını iddia etti. Kalkavan, bu kadar ucuz balık satarak balıkçıların kredi borçlarını tabiki ödeyemeyeceğini vurguladı.

"FAKİR FUKARA YEMESİN Mİ?"

Metin Kalkavan'ın bu ifadesi üzerine bir meclis üyesinin ‘Fakir-fukara balık yemesin mi sayın başkan’ diye soru sorması üzerine Kalkavan şunları söyledi: "Fakir-fukara balık yiyecek diye, 1 kilo hamsi 1 TL'ye satılmamalı. Hamsi en az 5-7 TL olmalı. Fakir-fukara tabiki balık yemeli fakat fakir-fukara, domates alacak, ekmek alacak ama balığa gelince fiyatın düşmesini bekleyecek. Böyle saçmalık olmaz."

Balıkçılara seslenen DTO Başkanı Kalkavan, "Balık tutmayın kardeşim. Gerekirse tuttuğunuz balıkları buzhanelere koyun. Bu fiyata gidin fabrikaya satın. Piyasaya balık sokmayın ki fiyatlar düşmesin" ifadelerini kullandı.
HabeTürk

**********

Tüketici Hakları Derneği’nden (THD) tepki

THD Genel Başkanı Turhan Çakar “sayın Kalkavan, açıkça suç işliyor” dedi. Çakar, cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. Tarım Bakanlığı’nı da göreve davet eden Çakar, balıkçı esnafının sorunlarını vatandaşa yüklenerek çözmenin ahlaka aykırı olduğunu söyledi



Eklenme tarihi: 16.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ


şikayet
sayın metin kalkavan sizi ne ilgilendiriyor türk halkının ucuza yiyeceği balıkar sizdenmi soruluyor türk halkına düşmısınız zaten kalkavan sülalesi gemicileri makinecileri çalıştırıp çalıştırıp maaşlarını vermezsiniz birde kalkmış fakir fukranın yiyeceği balıkla uğraşıyorsunuz bu denizler ve balıkçılarda sizdenmi soruluyor ayıp bırakında millet ağız tadıyla balık yesin

Yazan: mehmet erdeniz - 16.09.2013 18:37:55


Tuzu kuru
Kalkavanın tuzu kuru tabi fakirler ekmekge talim etsin.Beyefendi hangi denizcilik sorununu çözmüş kü balıkçılara tavsiye veriyor.
Yazan: murat karatay - 16.09.2013 13:51:38




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BİLGİLİ Denizcili..
 TAN Tanker
 URANUS Denizcilik
 MARVEL Uluslarara..
 UTL Denizcilik
 INDEKS A.Ş
 KAYIKHANE
 DİZMAN Denizcilik
 MEMORIES Yatching
 MAKSİMUM Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim