Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kurtarılan''PASHA'' Gemisi limanda battı
Balıkesir'in Marmara Adası ilçesi açıklarında yük kayması nedeniyle yan yatan kuru yük gemisi, bağlı olduğu Erdek ilçesi Narlı köyü limanında battı.

Marmara Adası’nın 3 mil açığında yük kayması nedeniyle 50 derece sancak tarafına yatan ve ambarlarında sunta, güvertesinde ise konteyner bulunan PASHA isimli kuru yük gemisi, öğle saatlerinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurtarma botları ve römorkörleri tarafından Erdek ilçesi Narlı köyü limanına çekilmişti.

Yan yatan geminin üzerindeki konteyner ve suntalar da denize dökülmüştü. Limanda bağlı gemi, saat 21.00 sıralarında battı. Geminin bağlı olduğu balıkçı limanında batmasından sonra Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Çanakkale Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kurtarma gemisi tarafından gemi çevresinde yakıt sızıntısını engellemek amacıyla barikat kuruldu.

İskeleye akın eden vatandaşlar batan gemiyi görmeye çalıştı. Limanın hemen yanındaki çay bahçesinde düzenlenen düğün törenine ise ara vermeden devam edildi.
İHA

**********

"Hava Yastıkları Patlayınca Gemi Yan Yatmaya Başladı"

Kaza anını anlatan Gemi kaptanı Ekrem Doğru, kazanın yanlış yüklemeden kaynaklanmadığını belirterek, "Yanımızdan geçen gemilerin ve teknelerin dalgasıyla gemi yan yattı. Daha sonra ambardaki hava yastıkları patlayınca tehlike yaşadık" dedi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı römorkör ve kurtarma gemileri eşliğinde Erdek ilçesi Narlı Köyü Limanı'na çekilen 59 metre uzunluğundaki kuru yük gemisinin kaptanı Ekrem Doğru, kaza ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kazanın gemi seyir halindeyken olduğunu söyleyen kaptan Doğru, "Saat 14.30 sıralarında seyir halindeyken yanımızdan geçen gemi ve balıkçı teknelerinin dalgaları nedeniyle gemi 4-5 derece yan yattı. Gemi yükünün yüklendiği esnada ambarda kullanılan ve gemi yükünü sabitleyen hava yastıkları dayanamayarak patladı. Gemi üzerinde bulunan konteynır ve suntalar ise yükü bağlamakta kullanılan mapanın kopması sonucu denize döküldü. Bir süre sonra gemi yaklaşık 50 derece sancak tarafına yattı. Yaptığımız yardım çağrısı sonrasında gelen kurtarma ekipleri, personeli tahliye etti. Yaralanan personelim yok" şeklinde konuştu.
Haberciniz.biz



Eklenme tarihi: 16.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ


Lütfen Daha Dikkat
Ne özel bir yüktürki hava yastıkları ile securing yapılıyor ve gemi/balıkçı teknesi geçişlerinde oluşan dalga ile bu yastıklar patlıyor,gemi yan yatıyor.Bu gemi karada gitmiyor,biraz kaba denizde hepten limana varmadan batacaktı demekki...Herşeye rağmen can kaybı yok,geçmiş olsun.Uykpt.Yaşar DERİN
Gemi yüklemelerinde ''Lütfen Daha Dikkat''

Yazan: Yaşar DERİN - 16.09.2013 22:35:15




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKIN Deniz Nakli..
 AVMAN Deniz Tic. ..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 IBC Güler Dış Tic..
 DENSA TANKER İşl...
 ÖZEL Martı Denizc..
 SAMBURCO Denizcil..
 A1 Denizcilik
 BODUROĞLU Denizci..
 SEAHORSE Shipping..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim