Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Karadeniz'de yanan geminin mağdurları Türkiye'ye dönüyor
Ukrayna'nın Sivastopol şehri açıklarında yanan Moldova bayraklı ANT-2 isimli geminin Türk mağdurları TIR ve şoförleri bu akşam ülkeden ayrılacak. 34'ü mürettebat ve 68'i ise TIR şoförü olmak üzere toplam 102 kişinin bulunduğu gemi çıkan yangın sebebiyle Sivastopol'a demir atmıştı.

2 Ekim Cumartesi günü Sivastopol açıklarında meydana gelen yangında hasar gören gemi limanda kalırken, tahsis edilen yeni bir yük gemisiyle, TIR ve mağdur şoförler bu akşam ülkeden ayrılacak. Tamamı yanmış TIR'ların yüklenmesi akabinde Sivastopol'den demir alacak geminin yarın Türkiye'de olması bekleniyor.

Yangın esnasında ANT-2'de bulunan TIR şoförlerinden Hüseyin Aydaş, olay anını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) şu şekilde anlattı; "Cumartesi günü Ukrayna'nın Herson Bölgesi'ndeki Skadovsk Limanı'ndan demir aldıktan 6-7 saat sonra yangın başladı. Kaptan hemen yangına müdahale etti, ama Zonguldak'a yönelmedi. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken bir süre denizde tur attı. Daha sonra Türkiye yönüne devam etmedi. Etse belki Türkiye'ye varırdı. Onun yerine Sivastopol'a çekti gemiyi. Yangın gün boyu aralıklarla devam etti. 18 TIR hasar gördü 6 Türk TIR'ı ise kullanılamaz hale geldi."

Geminin çekildiği Sivastopol limanında ilk yardım çalışmaları hakkında basına açıklamada bulunan, Ukraynalı Tümgeneral Gennadiy Suhoruçenkov ise: "İlk yardım çağrısı akabinde acilen itfaiye birimleri, özel kurtarma araçları, ambulanslar, limana sevk edildi. Gemi limana geldiği anda yardım ve kurtarma çalışmaları başladı. Dumandan etkilenen kişiler için özel nefes alma aparatları getirildi. 8 kişiye tıbbi yardımda bulunuldu. Kurtarma ekiplerimiz, son derece organize ve hızlı bir şekilde çalıştı. Yangın tamamen kontrol altına alındı. Can kaybı yaşanmadı. Gemideki yolcu ve mürettebat yemek ve sıcak çay ikram edildi." dedi.



Kaynak: zaman
Eklenme tarihi: 06.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 MIRAGE
 COBRA Yachting-Bo..
 MARİNMET Deniz İn..
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 CİHAN Gemi Elektr..
 NARAL Deniz Taşım..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 EN-KO Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim