Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Greenpeace gemisine müdahale anının görüntüleri
Greenpeace, 19 Eylül’de Rusya Sahil Güvenliği’nin Arctic Sunrise gemisine helikopter ile iniş ve silah zoruyla gemiye el koyma anını görüntüleyen videoyu paylaştı. Görüntülerde Arctic Sunrise mürettebatının ellerini kaldırarak barışçıl bir şekilde teslim olma anı bulunuyor.

Greenpeace’in barışçıl protestosunun ardından gemiye el konulmuştu. El konduktan sonra gemi Rusya kıyılarına çekildi ve 28 eylemci ile 2 serbest gazeteci o günden beri tutuklu olarak yargılanıyor. Arctic Sunrise’in 30 kişilik ekibi şu anda hem korsanlık hem holiganlık suçlamasıyla karşı karşıya. Bu iki suçlama, toplam 22 yıla kadar hapis cezasını beraberinde getirebilir. Yayımlanan videoların devamında Arctic Sunrise’ın 24 Eylül’den beri hapiste kaldıkları Murmansk’a götürülme anı da bulunuyor.



“EKİBİN ŞİDDETSİZ OLDUĞU AÇIK”

Ekibin teslim olma anında şiddetsiz olduklarını vurgulayan Greenpeace Rusya Kampanya sorumlusu Vladimir Choprov, “Videoda görüldüğü gibi, Greenpeace Uluslararası ekibi direniş göstermiyor. Barışçıl olduklarını göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar ve bunu yapmanın en açık yolu kollarını havaya kaldırmak. Holiganların veya korsanların hareketleri değil bunlar” dedi.

KEFİL OLACAKLARINI AÇIKLADI

Bugünkü gelişmelerin arasında Rusya Başkanlığı İnsan Hakları Konseyi’nin başkanı Mikhail Fedotov, Federal Soruşturma Komitesi’nin başkanına Arctic Sunrise’ın 30 kişilik ekibinin serbest bırakılması için başvuruda bulundu ve kendilerinin ekibin iyi hali için kefil olacaklarını açıkladı. Konseyin başvurusunda, Greenpeace eylemcilerine ve serbest gazetecilere karşı itidal çağrısında bulundu.

**************************

18 Eylül'de Greenpeace eylemcileri, Kuzey Kutbu'nda petrol aramalarının durdurulması için, Gazprom'un Peçora Denizi'nde bulunan Prizlomnaya petrol platformunda barışçıl bir eylem gerçekleştirdi.

Ertesi gün, 19 Eylül'de ise Rusya Sahil Güvenliği, uluslararası sularda olmasına rağmen, Greenpeace ‘in gemisi Arctic Sunrise'a çıktı. 30 kişilik mürettebatın hepsi, gemi Murmansk limanına varana kadar silahlı gözetim altında tutuldu.

Halen gözaltında bulunan ve 15 yıl hapis istemi ile yargılanan Greenpeace eylemcileri arasında Türkiye'den Gizem Akhan da bulunuyor.

**************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
10.10.2013 - Greenpeace uyuşturucu iddiasını yalanladı
20.09.2013 - Rusya'dan Greenpeace'e gözaltı




Kaynak: Hürriyet + İHA
Eklenme tarihi: 08.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEREM Denizcilik
 ERDEMLER Denizcil..
 KURUOĞLU Denizcil..
 DELTA NAVIGATION ..
 SANTRA Denizcilik..
 UGUR 44 Vapur Ac..
 CoShip
 AYTRANS Denizcilk..
 DEVAL A.Ş.
 BEY Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim