Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Bakan Yıldırım DTO toplantısına katıldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Deniz Ticaret Odası'nın Kasım ayı meclis toplantısına da katıldı.

Denizcilik sektörünün önemli isimleriyle bir araya gelen Yıldırım, dünya genelinde denizcilik filosunun yüzde 90'ını oluşturan 30 ülke arasında Türkiye 'nin 13'üncü olduğunu belirterek, "Türkiye dünyanın en büyük 16'ıncı ekonomisi. En büyük denizcilik filosunun 13'üncüsü Türkiye. Denizciler Türkiye'nin büyüklüğünün önüne geçmiş" şeklinde konuştu.

Yıldırım, "2002'de 821 gemi vardı, şimdi 1685 gemi var. Yolcu sayısı yüzde 541 artışla 2 milyon 200 bin yolcuya ulaştı" dedi.

BAKANIN AZARI GÜLDÜRDÜ

Konuşması sırasında 8 tane tekne için ihale yapıldığını ancak teklif verenin olmadığını söyleyen Yıldırım, salonu dolduran katılımcılara, "Teklif vermeye tenezzül etmiyorsunuz. Bana kimse kriz var demesin" diyerek çıkıştı. Katılımcıların, "Haberimiz olmadı" cevabı üzerine Yıldırım, "Demek ki ilgisizsiniz. O daha büyük kabahat. İşinizi takip etmiyorsunuz" yanıtını verdi. Bakanın oturum başkanına dönerek, "Sert mi gidiyoruz başkanım?" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

DENİZCİLİKLE İLGİLİ HİÇBİR İŞİN İÇİNDE OLMAYIZ

Havacılık, Demiryolu gibi sektörlerin yanı sıra denizcilik sektöründe de serbestleşmeye gidilmesi gerektiğini savunan Yıldırım şöyle konuştu: "Denizcilikle ilgili hiçbir işin içinde biz olmayız. Demiryollarından da çıktık, orayı da serbestleştirdik. Buyrun demiryolu, trenini getiren yola koysun. Havacılıkta da tekel vardı. Havacılığın Türkiye'de adı yoktu. Dünyadaki havacılıktan aldığımız pay nasıl 3 kat arttı? Hepsinin arkasında serbestleşme var. Eğer 'THY elimin altında olsun, istediğim gibi kullanayım' deseydim geri gitmeye devam ederdi. 'Bu şirketin benimle bağlarını koparması, benim mevzuatımdan çıkması lazım' dedim. O günkü arkadaşlar bu bakan THY'yi batırmaya karar vermiş dediler. Batan THY değil onların rahatı."

BAKANI GÜLDÜREN MARMARAY TWİTİ

Marmaray'a yönelik eleştirileri tiye alan Bakan sosyal medyada paylaşılan bir twiti dinleyenlerle paylaştı. Bakan Yıldırım'ın beğendiği twiti şu şekilde: "Marmaray açıldı halkımızın yüzde 80'i memnun. Açıldıktan sonra arıza oldu, yüzde 20'si memnun. Sonuçta yüzde 100'ü memnun."

GENÇLER AKILLARI ERDİĞİNDEN BERİ BİZ VARIZ

Bir ülkede istikrarın önemine değinen Yıldırım, "Bugün yaşları 18-20 olan gençleri anlıyorum. Bizi tanımıyor. Çünkü akılları erdiğinde biz vardık. 20 yaşına geldiler, biz varız. Bizi kimseyle kıyaslayamıyorlar. Onun için ne söylerse hakkıdır. Ama daha büyükler kötü günler yaşamış olanlar daha aklı selim olmalı" dedi.



Kaynak: sentezhaber
Eklenme tarihi: 16.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARSLAN Shipping
 DEAR B Ltd.
 NNC Shipping. co.
 ADATEPE Denizcili..
 CSM Denizcilik ve..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 DENİZ-AY Denizcil..
 KUTUP Denizcilik
 SENKRON Travel
 TAMİ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim