Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Çin işi Titanic'e Türkler’den rekor ilgi
1912’de batan ‘dünyanın en güvenli gemisi’ Titanic yeniden inşaa ediliyor. 2016’da denize inecek gemi için ön talepte bulunan 50 bin kişiden 2 bini Türkiye‘den...

Tanrı bile batıramaz sloganıyla 1912 yılında çıktığı yolculukta buz dağına çarparak batan efsane yolcu gemisi Titanic yeniden inşa ediliyor. Çinli gemi üreticisi CSC Jinling Shipyard’ın yapacağı Titanic II, 2016 yılında denize indirilecek. İlk yolculuk için henüz bilet satışına başlanmasa da internet sitesi üzerinden şirkete şimdiden 50 binden fazla talep geldi. Bu talebin 2 bini ise Türkiye’den geldi. Tamamlanamayan 1912’deki yolculuğu yapmak için dünyadan 20 kişi ‘first class’ bilete 1 milyon dolar teklif etti.



‘Her gemi batabilir’

100 yıl önce batan yolcu gemisinin kopyası neredeyse aynı iddia ile tanıtıldı. ‘Daha fazla acil durum botuyla’ yola çıkacak gemi için üreticisi tedbiri de elden bırakmadı; “Ortasına delik açılan her gemi batabilir.” Avustralyalı işadamı Clive Palmer’ın Blue Star Line isimli denizcilik şirketinin işleteceği Titanic II, tahta yerine çelikle güçlendirilecek ve eskisinden çok daha fazla acil durum botu içerecek.



Buzdağı yok ama...

İlk testi Almanya’da gerçekleşen Titanic II, eskisinden 2 metre daha uzun yani 270 metre olacak. Yük kapasitesi de 53.210 tondan 55.800 tona çıkacak. Hızı ise eskisi gibi maksimum 24 knot olacak. Titanic II’nin batmaması için her türlü önlem alınacağı açıklandı. Şirket simülasyon teknikleri ile oluşabilecek problemleri önceden test ediyor ve gemi üzerinde güçlendirme çalışmaları yapıyor. Eski gemiyi batıran buz dağı bugün yerinde olmasa da yine de bu ihtimal değerlendirilerek hasarların minimuma indirilmesi için çalışılıyor. Geminin yapımı sırasında 1997’de gösterime giren, Kate Winslet ve Leonardo Di Caprio’nun başrolü paylaştığı filmden de faydalanılacak.

Tarihin en büyük deniz felaketi

RMS Titanic, White Star Line şirketine ait bir yolcu gemisiydi. 15 Nisan 1912 gecesi daha ilk seferinde bir buz dağına çarpmış ve yaklaşık 2 saat 40 dakika içinde Kuzey Atlantik’in buzlu sularına gömülmüştü. 1912’de tamamlandığında dünyanın en büyük buharlı yolcu gemisiydi. Batışı 1.514 kişinin ölümüyle sonuçlandı ve en büyük deniz felaketi oldu.

Sınıflar arası geçiş yasak!

Titanic II’nin ilk seferine 2016 yılında çıkıcağı tahmin ediliyor. Titanic II’nin tıpkı ilki gibi İngiltere Southampton’dan New York’a yolculuk yapması planlanıyor. 1912’de olduğu gibi 2016’da da 3 farklı sınıf bilet olacak. Yolcular herhangi bir şekilde diğer sınıflara geçemeyecek. Ancak en alt kattaki 3. sınıf yolcular için daha fazla tuvalet bulunacak.



Dönemin kıyafeti hediye edilecek

Eski gemide bulunan ‘Türk Hamamı’, spor salonları gibi bir çok özellikle birlikte kumarhane, sinema salonu ve alışveriş alanı da bulunacak. Yolcularına ilginç bir jest yapacak şirket, Titanic II’de herkese dönemi yansıtan kıyafetler hediye ederek gemi içerisinde romantik bir hava oluşturacak. Televizyon ve internetin olmayacağı gemiye klima sistemi kurulacak.


Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 18.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEREMPE Denizcili..
 LÜFER Turizm orga..
 GENTA
 ALERİA Denizcilik..
 MP Uluslararası G..
 CREWMEDITERRENIAN..
 İSKOLDEN A.Ş.
 CATONI Deniz İşle..
 SEA JOGGERS
 YAVUZNAZ Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim