Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer turizmi İzmir'in yüzünü güldürdü
Ege Bölgesi'nde ilk ve tek olarak kruvaziyer dersi alan Yaşar Üniversitesi turizm öğrencileri, ilk uygulamalı derslerini milyonerlerin gemisi olarak bilinen Costa Fascinosa'da yaptı. Gemide kaptan ve personelle bir araya gelen öğrenciler, turistlerin beklentilerinin nasıl karşılanacağının yanı sıra bir yolcu gemisinde çalışmanın avantajlarını ve dezavantajlarını öğrenme fırsatı buldu.

Dünya Seyahat Ödülleri'nde üç yıl üst üste 'Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu' ödülünü alan İzmir'in, yakın gelecekte ülkenin kruvaziyer turizm merkezi olacağı potansiyelini göz önünde bulunduran Yaşar Üniversitesi, sektörün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için turizm bölümü öğrencilerine, bu alanda özel eğitim veriyor. Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ve Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, Turizm Çeşitlendirmesi ve Mesleki Gelişim Etkinlikleri dersleri kapsamında, Alsancak Limanı'na gelen 16 katlı, 3 bin 800 yolcu kapasiteli, bin 508 personeli bulunan, 5 restoran, 4 havuz ve 5 jakuziye sahip, ayrıca tiyatro, disko, 4 boyutlu sinema, çocuk oyun alanları bulunan Costa Fascinosa gemisine teknik ziyaret gerçekleştirdi. Bir günlerini öğretim elemanları Doç. Dr. Gökçe Özdemir, Öğr. Gör. Özge Adan ve Öğr. Gör. Gökhan Doğan ile birlikte gemide geçiren öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. Gemi personeli öğrencilere, mesleğin zorluklarını, yolcuların beklentilerini ve kruvaziyer turizmin inceliklerini anlattı.

KRUVAZİYER TURİZMİ İZMİR'İN GELECEĞİ

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir, kruvaziyer turizminin hem İzmir hem de ülke adına gelecekte çok daha önemli bir hale geleceğini belirterek, 'Normal bir turistin günlük harcaması 48 dolarken transit bir limanda kruvaziyer turistlerinin ortalama harcaması 120 dolar, indi-bindi yapılan ana limanda ise 150 dolar, limanda inen gemi personelinin de 50-70 dolar civarında. Yapılan çalışmalarda genel olarak 3 bin yolcusu bulunan bir seferde yaklaşık 2 bin 500 yolcunun kente indiği ve toplamda 250-300 bin dolar harcama yaptığı tespit edildi. Gemi personelinin yaptığı harcamalarda dahil edildiğinde rakam 500 bin dolar civarına çıkabiliyor. Biz de turizm destinasyonunda böylesine önemli bir potansiyele sahip olan kruvaziyer turizmini öğrencilerimizin daha iyi anlayabilmeleri adına bu teknik geziyi gerçekleştirdik' dedi.

RAKAMLAR POTANSİYELİ ORTAYA KOYUYOR

Kruvaziyer istatistiklerinin her geçen gün artış gösterdiğini ve İzmir'in bu alanda inanılmaz bir gelişme yaşadığını kaydeden Özdemir, gelecekte kentin, bu destinasyonda liderlik hedefine ulaşabileceğini söyledi.

TÜRKİYE'YE İLK 10 AYDA DENİZ YOLUYLA 2 MİLYON 86 BİN TURİST GELDİ

Bu yılın ilk 10 ayında, toplam 2 milyon 86 bin 416 turist, bin 458 gemiyle Türk limanlarına geldi. Liman başkanlıkları bazında en fazla kruvaziyer yolcunun geldiği liman, 643 bin 435 turist ile İstanbul oldu. İstanbul'u ilk beşte sırasıyla 540 bin 606 turistle Kuşadası, 449 bin 764 turistle İzmir, 154 bin 8 turistle Antalya ve 142 bin 953 turistle Marmaris izledi.

İZMİR'E KRUVAZİYERLE 10 YIL 11 AYDA 3 MİLYON 23 BİN TURİST

İzmir'e ise yılın ilk 11 ayında toplam 195 kruvaziyer gemisiyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 artışla 473 bin 415 turist geldi. Geçen yıl 286 gemiyle 468 bin 635 kruvaziyer turisti İzmir'e gelmişti. Bu yılın rakamları, daha şimdiden 2012 toplam sayısını aşarken yıl sonunda kruvaziyer turist sayısının 2011 yılındaki 483 bin 389 kişilik rekoru geçmesi bekleniyor. Son 10 yıl 11 ayda İzmir'e gelen kruvaziyer turist sayısı ise 3 milyon 23 bin 538 kişiye ulaştı. Aynı dönemde, toplam bin 428 kruvaziyer gemisi, İzmir'e sefer yaptı. İzmir'e 2003 yılında yalnızca 5 gemiyle, 3 bin 271 kruvaziyer turisti gelmişti.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 16.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YEŞİL DALYAN Deni..
 AKDEN Denizcilik ..
 TEMEL Kum Çakıl v..
 VBG Denizcilik
 ATİPOST Turizm
 PAPATYA Yat
 ATN DENİZCİLİK SA..
 SAMBURCO Denizcil..
 PEARL NAVAL
 TUR YAT SAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim