Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Korsan avcısı ''TCG GÖKSU'' eve döndü
Aden Körfezi, Hint Okyanusu, Arap Denizi ve Somali açıklarında, 7 ay deniz haydutluğuyla mücadele ettikten sonra Gölcük Donanma Komutanlığı'na dönen TCG Göksu Fırkateyni'nde görevli 220 personel ve ailelerinin özlemi sona erdi.

Gölcük Donanma Komutanlığında düzenlenen karşılama töreninde, hasret gideren gemi personeli ve aileleri göz yaşlarına hakim olamadı.

Babasını karşılamaya gelen 8 yaşındaki Batuhan Atasever, görevi sırasında çok özlediği babası Osman Atasever'le hergün telefonda konuştuğunu anlatarak, 7 ay sonra babasına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Eşi göreve gittiğinde hamile olan İlknur Atik de astsubay olan eşi Okan Atik'in doğum için izin alıp Türkiye'ye geldiğini belirterek, eşinin doğumun ardından gemiye tekrar geri döndüğünü kaydetti.

Eşinin 3,5 aydır çocuğunu görmediğini ifade eden Atik, "Eşim bizi bırakıp gittiğinde çocuğumuz 27 günlüktü. Şu anda 4,5 aylık. Eşim çocuğu 1 kere gördü. Bizleri bırakıp gitmek zorunda kaldı. Ben öğretmenim, ücretsiz izne ayrıldım. bebeğimizi annem ve kayınvalidemlerle birlikte büyüttük. Eşimle telefonla iletişim kuruyorduk. Hergün arıyordu. Onun için de çok zor oldu. Bebeğin sesini duymak isiyordu, bebeğin ağlamalarını dinletiyorduk. Eşimle gurur duyuyorum. Eşim sarma ve baklava istedi. Onun istediği yemekleri yaptık."

"Pakistanlı kardeşlerimizi taşıdık"

Aylar sonra ailesine kavuşan astsubay Sabri Koçer de zor ve yoğun bir görevi tamamladıklarını dile getirerek, bunun için çok mutlu olduklarını söyledi.

"Pakistanlı kardeşlerimizi taşıdık. Türk bayrağını, sancağını dünyanın bir ucunda dalgalandırmak, orada varlığımızı göstermek, korsanlıkla mücadele etmek büyük bir onurdur" diyen Koçer, tüm personelin özveriyle çalıştığını anlattı.

Koçer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, gemiyi Cidde'de ziyaret etmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ve moral verdiğini ifade eden Koçer, çocuklarına ve ailesine kavuşmanın sevincini yaşadığını vurguladı.

Gemi Komutanı Ahmet Gül'ün eşi Yeşim Gül ise 7 ayın çok uzun bir süre olduğunu belirterek, beklemenin kendileri için çok zor olduğunu belirtti.

Geminin arızalandığını duyduklarında çok sıkıntılı ve endişeli günler yaşadıklarına işaret eden Gül, "Gemide yaşamak çok zor. Onların işi gerçekten zor. Kavuşma anımız çok güzel oldu. Bir kızım 1. sınıfa başladı. Babası onun okula başladığı günü göremedi. Denizci eşi olmanın verdiği zorluklarının yanında eşim, onur ve gurur kaynağı. Eşim balığı çok sever. Oradan balık getirmiş. Akşama herhalde balık yeriz" dedi.

Babasına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Elif Ceren Gül de babasının olmadığı dönemde SBS'ye morali bozuk olarak girdiğini anlatarak, babasına kavuştuğu için sevinçli olduğunu söyledi.

Babası Osman Şengel'e kavuşan 6 yaşındaki Nehir Şengel, 7 aydır göremediği babasıyla bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Babamın ne zaman geleceğini hesaplamak için her gün annemle birlikte hazırladığımız takvime 'çarpı' attım. Bu takvimle babamı karşılıyorum. Babamla hergün telefonla görüşüyorduk" diye konuştu.

Nişanlı pankartla karşıladı

Nişanlısı İpek Özdağlı tarafından "Hoşgeldin vatana sevdiğim" pankartıyla karşılanan Ugurcan Kurt da Türkiye'ye geri döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, "Ülkemi çok özledim. Bence ülkemizin kıymetini iyi bilelim" dedi.

Özdağlı da nişanlısını ağlayarak gönderdiğini, bu sürede çok zor günler yaşadıklarını ifade ederek, nişanlısından ilk defa bu kadar uzun süre ayrı kaldıklarını kaydetti.



Kaynak: haberciniz.biz
Eklenme tarihi: 16.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EREĞLİ Denizcilik..
 DERPINA Denizcili..
 STARLINE
 KAPTAN Denizcilik
 IMB Shipping and ..
 GEMAK
 MOST Denizcilik
 YILTUR Denizcilik
 SUDE Denizcilik
 ÖZDADAYLILAR deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim