Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Karaya oturan gemi 9 gün sonra kurtarıldı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 8 Aralık 2013 tarihinde fırtına nedeniyle sürüklenerek karaya oturan gemi, 9 gün süren çalışmaların ardından bugün kurtarıldı.

Kdz. Ereğli ilçesinde Romanya'dan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ'ye (ERDEMİR) demir hurda getiren Tanzanya bandıralı 'Croatia Zanzibar' isimli kuru yük gemisi, yükünü boşalttıktan sonra hava muhalefeti nedeniyle açıkta demirlemiş ve fırtına nedeniyle oluşan dalgalarla kıyıya sürüklenerek karaya oturmuştu.

Kdz. Ereğli Liman Başkanlığı öncülüğünde Tanzanya bandıralı 'Croatia Zanzibar' isimli kuru yük gemisi, 9 gün süren çalışmaların ardından kurtarıldı. Liman başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmalarda dalgıçlar önce geminin alt kısmını kontrol edip incelenmesi için fotoğraflar çekti. Daha sonra geminin altındaki kumlar teknelerin motorları çalıştırılarak temizlendi. 9 gün süren çalışmanın ardından kuru yük gemisi römorkörlerle çekilerek yeniden yüzdürüldü.



Kdz. Ereğli Liman Başkanı Recep Okur, fırtına nedeniyle karaya oturan geminin bugün itibarıyla kurtarıldığını belirterek yapılan kontrollerin ardından çıkışına izin verilerek Romanya'ya gönderileceğini söyledi. Gazetecilere kurtarma çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Okur "Olumsuz hava koşulları nedeniyle karaya oturan gemi, Ereğli'nin tüm lokal imkanları kullanılıp daha sonra da ulusal çapta yardım alınarak bugün saat 13.00 itibarı ile yüzdürüldü. Gemide baş seviyesinin üstünde ufak bir hasar var. Sahilde kayalıklara çarpması sonucu oluşmuş bir hasar. O da geminin yüzmesiyle ilgili bir sıkıntı değil. Gemiyi şu anda emniyetli bir şekilde demire aldık. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra römorkör eşliğinde Romanya'ya tersaneye gönderilecek" dedi.

Okur, geminin kurtarılması sırasında oluşan kaza ile ilgili olarak, "Önemli bir kaza değil. Tekneye bağlı olan halat koptu. Şu anda bir sıkıntı yok" dedi.

Öncelikli amaçlarının gemiyi emniyete almak olduğunu dile getiren Okur, kurtarma çalışmaları sırasında resmi prosedürlerin de uygulandığını belirtti. Okur, "Kurtarma çalışmaları devam ederken idari soruşturmayı devam ettirdik. Gemi personelinin, gemi kaptanı da dahil olmak üzere 8 Aralık'ta vardiyada olanların tümünün ifadeleri alındı. İdari soruşturma halen devam ediyor. Geminin tüm idari soruşturmaları bittikten sonra seyrine izin verilecek. Hem maddi hem de manevi yaptırımlar olacak" diye konuştu.

Bu arada Romanya bandıralı 'Croatia Zanzibar' isimli geminin 9 süren kurtarma çalışmaları sırasında yaklaşık 100 bin TL masraf yapıldığı belirtildi.

*********************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
Karaya oturan gemi kurtarılamıyor
Karaya oturan gemiyi kurtarma çalışması sürüyor
Gemiyi kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı
Ereğli'de kuru yük gemisi karaya oturdu



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 17.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MFS Line
 REGENCY Ship
 SANCAK Den. Nak. ..
 KALKAVAN Group
 BEYAZ Deniz Taşım..
 SARIOĞLU Denizcil..
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 SEA PIONEER Deniz..
 ASYA Nakliyat Ve ..
 HACIBEKİROĞLU Den..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim