Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Tersane kazasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı
Bir ikmal astsubay, 7 asker ile 2 sivil işçinin yaşamlarını yitirdiği facianın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Olay sırasında gemide bulunan personelin, ilk sarsıntıda iskele yönüne yatan gemiyi terk etmeyip, doğrultmak için çaba sarf ettiği, ancak 'Takarya' adı verilen takozların kaymasıyla geminin 20 saniyede, sancak yönüne devrildiği ve gemideki yangın söndürme sisteminin devreye girip, 10 personelin bulunduğu bölmeleri karbondioksite boğduğu ortaya çıktı.

Mersin bölgesinde görevli olan 'TCG Değirmendere' römorkörü, rutin bakım için geçen Kasım ayında İzmir Tersane Komutanlığı'na getirildi. Aynı dönemde, 'A6' adlı şamandıra gemisi de bakım için tersaneye geldi ve iki gemi Havuz-8'de bakıma alındı. İlk etapta su altı bakımları yapılan iki gemi, dün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi.

'Takarya' denilen besleme takozlarıyla desteklenen ve havuzun güvertesine kaynak yapılarak sabitlenen iki geminin denize indirilmesi için gerekli önlemler alındı. Geminin bakımda olması nedeniyle ikiye ayrılan gemi personelinin olay günü görevli olanlar ve Deniz Tesfiye Fabrikası Tesfiye Atölyesi'nde çalışan iki sivil işçi suya indirildiğinde sızıntı kontrolü yapmak için gemiye girdi.

BESLEME TAKOZLARI KAYDI

Su alan havuz, deniz tabanına doğru yaklaştıkça ilk olarak 'A6' adlı şamandıra gemisi desteklerden kurtulup denize ulaştı. Çekiciler tarafından gemi havuzdan çıkartılırken iddiaya göre, bir sarsıntı yaşandı. Bu sırada, 'TCG Değirmendere' römorkörünün besleme takozları kaydı ve iskele yönüne yattı. Bu noktada, gemi personelinin 'Gemiyi terk et' sinyali doğrultusunda, dışarı çıkmaları gerekirken bunu yapmayıp balans ayarıyla gemiyi dengeye getirmeye çalıştı. Bu sırada, tersanede bulunan yaklaşık 10 kişilik Sualtı Onarım Timi (SOT) dalgıçları müdahale için hazırlık yaptı ve gemiye çıktı. Yaklaşık 20 dakika boyunca doğrultulmaya çalışan gemi, biranda büyük bir gürültüyle bu kez sancak yönüne doğru devrildi.

HER ŞEY 20 SANİYEDE OLDU

Geminin hızla devrildiği sırada, güvertesinde bulunan bazı asker ve dalgıçlar havuza düştü. Yaklaşık 20 saniyede, daha kulaç atmaya bile fırsat bulamayan 17 kişinin üzerine dev gemi devrildi. Bazıları hafif yaralı, bazılarında hayati tehlike yaratmayan kırıklar bulunan 17 kişi askerler tarafından kurtarılıp ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

YARALI ASTSUBAY ASKERLERİ İÇİN FERYAT ETTİ

Olay sırasında yaralanan bir astsubayın, kendisine müdahale edilmesine izin vermeyip, "Benim 7 askerim gemide. Beni bırakın onlara yardım edin. Onları kurtarın" diyerek feryat ettiği öğrenildi.

Yardım çığlıkları arasında yaralı dalgıçlar, kendi yaralarına aldırmadan gemiye girmek istedi. Can pazarının yaşandığı tershanede görevli komutanlar, bir yandan askerleri sakinleştirirken diğer taraftan yardım çağrısında bulundu. Tersaheneye, çok sayıda dalgıç sevk edildi.

KARBONDİOKSİT BOĞULMASI

Dalgıçların bir bölümü gemi altında araştırma yaparken, bir bölümü de geminin içinde bulunan 1 ikmal astsubay, 7 asker ve iki sivil işçiye ulaşmaya çalıştı. Geminin su alma ihtimali yüksek bölgesi olan şaft yolu ve makine dairesinde bulunan 10 kişiye ulaşmaya çalışan dalgıçlar, gemilerde bulunan Acil Yangın Söndürme Sistemi'nin devreye girdiğini belirledi.

Yangın durumunda otomatik olarak ya da elle devreye sokulan sistemin, çarpışma sırasında, oluşan basınç nedeniyle devre girip şaft yolu ile makine dairesini korbondiositle doldurduğu ileri sürüldü. Görüş mesafesinin oldukça düşük olmadığı makine dairesine giren dalgıçlar sekiz er ve iki sivilin üzerlerine bakım sırasında kullanılan malzemelerin devrildiğini gördü. 10 kişiyi, saatler süren çalışmanın ardından güçlükle çıkartabildi. Askeri savcılık sabah kadar tersanede inceleme ve soruşturmaya devam etti.



Kaynak: StarGazete
Eklenme tarihi: 24.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MAYAMARINECYPRUS ..
 STFA Deniz İnşaat
 İSKENDERUN Deniz..
 MOBİDİK Yatçılık
 VATAN PLASTİK San..
 TRUVA Denizcilik
 APEKS Denizcilik
 LİDER Gemi işletm..
 İSTANBUL34 Vap. H..
 ASPET Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim