Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz Ulaştırma Bakanı oldu
Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, Eski Ulaştırma bakanı Binali YILDIRIM'ın yerine Ulaştırma bakanı olarak atandı.

Ulaştırma Bakanlığına atanan Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, bakanlık görevini, “layıkıyla yürüten bir bakandan devralacağını” söyledi.

İsmet Yılmaz, yaptığı açıklamada, göreve atanmasıyla ilgili olarak “Allah utandırmasın. Ulaştırma Bakanlığını, layıkıyla yürüten bir bakandan devralıyorum. Ulaştırma sektörünü, görevi devraldığımdan daha ileri bir noktada devretmeyi hedefliyorum” dedi.

Önceki Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, görev yaptığı 4,5 yıllık dönemde ulaşım ve iletişim sektörünün her yönden gelişmesi ve kalkınması için büyük gayret gösterdiklerini bildirdi.

Bakan Yıldırım, görevden ayrılacak olması nedeniyle bir veda mesajı yayınladı. 19 Kasım 2002 tarihinden itibaren 58 ve 59. hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptığını ve TBMM'nin aldığı seçim kararı sonrası Anayasa gereği Bakanlık görevinden ayrılacağını ifade eden Yıldırım, “Geçen 4,5 yıllık süre zarfında, çalışma arkadaşlarımla birlikte ülkemizdeki ulaşım ve iletişim sektörünün her yönden gelişmesi ve kalkınması için büyük gayretler gösterdik” dedi.

Anadolu'nun her köşesine kadar ulaşım ve haberleşme hizmetlerini götürme azmiyle hareket ettiklerini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
“Almış olduğumuz bu kutsal görevi ifa ederken hiçbir zaman mazeret üretme düşüncemiz ve tavrımız olmadı. Ülkemizin ulaştırma ve haberleşme alanlarında dünyanın lider ülkelerinin standartlarını yakalaması ve geçmesi, halkımızın bu hizmetlerden aynı standartlarda yararlanması ana hedefimiz olmuştur.

Hükümetimiz döneminde ulaşımda devrim niteliğinde sayılabilecek pek çok hizmeti hayata geçirebilmiş olmanın haklı gururu ve huzurunu taşıyorum.”

Yıldırım, Türkiye'nin kara ulaştırması alanında yapılan düzenlemelerle, hava taşımacılığında yapılan olağanüstü açılımlarla, demir yollarında yapılan dev projelerle, elektronik devlet çalışmaları ve tüp geçit projesiyle dünyada saygın bir vizyon kazandığını, ulaşım ve iletişim alt yapısının gelişmiş ülkelerle aynı seviyeyi yakaladığını ifade etti.

“Uçağa binmenin çocukluk hayallerini süslediği bir kişi olarak, Ulaştırma Bakanlığı görevini bırakırken 'Türkiye uçuyor' diyebilmek benim için fevkalade anlamlı” diyen Yıldırım, vatandaşların ilk kez uçağa bindiklerinde yaşadıkları mutluluğa ortak olduklarını belirtti.
Atatürk döneminden bu yana ilk kez demir yollarının şahlandığını, postanelerin PTTBank adıyla ülkenin parlayan yıldızı olduğunu, deniz taşımacılığının ise 3 kat büyüme kaydettiğini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:
“Gelecek nesilleri hızlı tren alan değil, imal eden ve gelişmiş ülkelere satan; bilgisayar satın alan değil, üreten; gemi alan değil üretip satan bir Türkiye beklemektedir.

4,5 yıllık görev süresinde çalışma arkadaşlarımla birlikte Cumhuriyet'in temel unsurlarına, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak yüce milletimize adil, tarafsız ve hoşgörü prensipleri içerisinde hizmet etme azim ve kararlılığı içerisinde bulunduk.”

Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerine, Bakanlık ile bağlı ve ilgili kuruluşlardaki çalışma arkadaşlarına, ulaştırma ve haberleşme sektörünün temsilcilerine, çalışmalarının halka ulaşmasında köprü görevi gören basın mensuplarına da teşekkür etti.

Eklenme tarihi: 07.05.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MAK Denizcilik Ti..
 SELMAR Denizcilik
 BEK Denizcilik
 GRAND OCEAN
 KURŞUN Denizcilik..
 MY SHIP Group S.A..
 MNT Denizcilik Ta..
 OLAY NAUTIC
 LUNA Roro
 ULUÇAY Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim