Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Alanya'da Denizcilik masaya yatırıldı
Deniz Ticaret Odası Antalya şubesi meclis toplantısı Alanya’da gerçekleştirildi. ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen toplantıya Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Deniz Ticaret Odası Antalya (ADTO) Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, Alanya Yatçılar ve Su Sporları Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel ile çok sayıda kişi katıldı. Toplantıda konuşan Özdemir, sektörün çok ciddi sorunlarının olduğunun farkında olduklarını söyledi. Özdemir, "Başta limanlarımı olmak üzere, tur tekneleri ve balıkçı barınağının sorunları bulunuyor. Alanya'da her sorunu ortak akılla çözmeye çalışıyoruz. Tüm Alanya'da olduğu gibi bundan sonra da her zaman çözüm sürecinin içinde yer alacağız" dedi.

'HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK'

Şahin de, "Bu dönem çok sevinçliyiz. Hem Deniz Ticaret Odası hem de ALTSO'dan birçok müşterek üyemiz bulunuyor. Biz bu toplantıların devamını diliyoruz. Her zaman Deniz Ticaret Odası'na kapımız açık" şeklinde konuştu.

'GEMİLERİ DİĞER ÜLKELERE KAPTIRDIK'

Sonra Alanya bölgesindeki denizciliğin sorunları ve çözüm önerileri konusuna geçildi. Konu hakkında konuşan Kaptan Haluk Sayman, "Biz bir kurvaziyer limanıyız. Limana sadece kurvaziyer gemilerini yanaştırıyoruz. Türkiye'deki limanlar bugün kapanma noktasına geldi. Kurvaziyer gemileri Türkiye'yi terk ediyor. Biz bu gemileri Güney Kıbrıs'a ve diğer ülkelere kaptırdık. Bugün bir şeyler yapılabilirse en erken 2016 yılını kurtarabileceğiz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu Romörkör Yönetmeliği bu gemilere ilave tedbirler uygulanmasını öngörüyor. Bugün geldiğimiz noktada 2-3 römorkor bulundurulması isteniyor. Bu konuda zorunluluk getirildi. Kurvaziyer gemilerinin sahipleri gemiler daha tersane aşamasındayken her türlü yatırımı yapıyor. Romörkör kullanmak, kiralamak için baştan parayı romörkörün üstüne yatırıyorlar. Bu gemiler 2 manevra yapıyor. Birisi limana girmek birisi de limandan çıkmak için. Dolayısıyla bu gemilerin 2 kez ücret ödemesi gerekiyor. Bu gemiler her gün bir limana giriyor. Ayda 60 kez romörkör ücreti ödemek zorundalar. Bu durumda ne olur? Şehir kaybeder? Bunu çözmek için hep beraber uğraşalım. Biz sadece kurvaziyer limanları için muafiyette bulunulmasını istedik. Bizim kuru yük gemisi, konteyner gemisi, ro-ro gemisi ve tanker limanı gelirimiz yok. Alanya sadece kurvaziyer gemilerinin uğradığı bir liman. Türkiye'de bu nitelikte bir liman bir elin parmaklarını geçmez. Ama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı muafiyet tanımıyor" diye konuştu.

'TALEP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Kendiroğlu da, "Bakanlığımızı yönlendirmeye çalışıyoruz. Sanırım bakanlık, 'Biz muafiyet verirsek, birileri gelip de başka şeyler ister mi?' diye korkuyor. Bu sorun Alanya esnafını, halkını da ilgilendiren bir konu. Bu konuyla ilgili bakanlıkla görüşeceğiz. Alanya 12 ay çalışan bir liman değil. Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerden dolayı düşüşler söz konusu. Gerekeni bakanlık nezdinde talep etmeye devam edeceğiz" dedi.

'GEÇİŞ SÜREÇLERİ SANCILI OLUR'

Alanya Marina Müdürü Savaş Ayas da, vize konusunda yatçılara özel bir muafiyet düzenlenmesi konusunu gündeme getirdi. Bu konu hakkında da cevap veren Kendiroğlu,
"Hükümette birtakım değişiklikler oldu. Yönetmelik ve kadroda değişiklik oldu. Vize uygulamasında değişikliğe gidiliyor. Artık tamamen internet üzerinden yapılacak işlemler var olacak. Geçiş süreçleri sancılı olur. Bu geçiş süreçlerinde bakanlıkları uyarmaya çalışıyoruz. Biz sezon gelmeden bunun çözülmesi gerektiğini söyledik" şeklinde konuştu.

'BİZDEN ÇOK TUR YAPIYORLAR'

Yat işletmecisi Kamil Kamiloğlu da, "Günde 3 kez denetleniyoruz. Denetleme yetkisinin liman başkanlıklarına verilmesini arzu ediyorum. Denizin 'D'sini bilmeyen insanlar bizi sıkıntıya sokuyor. Jurnal ve yakıt defterleri sezon başlamadan bizi borç yükünün altına sokuyor. Bir teknenin yakıt yükü 700 TL. Ben 40 bin TL harcayıp tekneleri sezona hazırlıyorum. Bunun yanında yabancı bayraklı teknelerin sahipleri bizden çok tur yapıyorlar. Bu kişiler vergi de vermiyor. Haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

'ÇOK CİDDİ SIKINTILAR VAR'

Kendiroğlu da, "Aslında tek yetki liman başkanlıklarında bulunuyor. Ancak liman başkanlıklarının bu tür konulara müdahale edecekleri araçları olmadığı için bu yetkilerini Sahil Güvenlik Komutanlığı'na vermiş durumdalar. Antalya'da çok ciddi sıkıntılar var. Günde 3-4 kez denetlenen tekneler var. Çok muzdaripiz. Bodrum, Marmaris'ten gelen charter tekneler şikayet ediyor" dedi.



Kaynak: Yenialanya
Eklenme tarihi: 31.01.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİTAŞ Deniz işlet..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 UNİTED Maritime
 MOST Denizcilik
 BİLGİLİ Denizcili..
 UGUR 44 Vapur Ac..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 EFYA Denizcilik N..
 NİKMARİNE
 CİNER Marine Ters..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim