Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya, Küba'dan ABD'yi izliyor
Rus casus gemisinin Küba ziyareti sırasında gizlice Havana'ya demirlediği bildirildi. ABD'nin İspanya'ya gözetleme gemisi göndermesinden sonra Viktor Leonov SSV-175 savaş gemisinin Küba'ya gitmesi dikkat çekti.

Rusya son zamanlarda ABD ile Ukrayna ve Suriye konusunda güç yarışına girerken bir casus gemisini Havana'ya göndererek karşılık verdi. Rus Savunma Bakanı'nın küresel çapta askeri varlığını artırmayı planladıkları açıklamasından sonra casus savaş gemisinin Küba'yı ziyaret etmesi dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan Füze savunma sistemi çerçevesinde ABD'nin İspanya'ya USS Donald Cook gemisini göndermesinden iki hafta sonra Rus casus gemisinin ABD'nin yakınlarına gönderilmesi dikkatlerden kaçmadı.

İstihbarat gemilerinin Vishnya sınıfının bir parçası olan Viktor Leonov SSV-175 bu hafta sessizce Küba karasularına girdi ve perşembe günü yolcu gemisi terminaline demirledi.



Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Küba'ya gelip giden Rus savaş gemileri Kübalılar için ziyaret etmek ve tanıtım için bir fırsat olur. Ancak bu ziyaretin sessizce olması ve Küba medyasında yer almaması dikkat çekti.

Çarşamba günü Moskova'da Savunma Bakanı Sergei Shoigu Rusya'nın aralarında Küba, Venezüella ve Nikaragua dahil dışarıda askeri projeksiyonunu artıracağını söyledi.

Havana'daki Rus donanmasına ait istihbarat gemisi 1988 yılında, Soğuk Savaş'ın sonlarında Sovyetler Birliği tarafından görevlendirilmişti. Elektronik gözetim ekipmanları ve füze savunma sistemi ile donatılmış olan bu gemi Rus hükümetine göre Rus donanmasının istihbarat sinyalleri olarak görülüyor.

94 metre uzunluğundaki gemi liman çalışanlarından bakım veya yakıt alamıyor ama gıda alabiliyor.

Gemi mürettebatının katılımı ile Havana'daki yetkililerin Sovyet askerleri anıtına çelenk koyulduğunu söyleyen bir Rus Büyükelçiliği yetkilisi ziyareti dostane olarak tanımladı. Büyükelçilik sözcüsü "Üç veya dört gün kalacak şekilde planlandı. Yarın ayrılması gerekiyor" dedi.

Küba resmi medyası limanda yaşananlardan hiçbir şekilde bahsetmedi.

Sovyetler Birliği ve Küba uzun yıllar yakın müttefik olarak çalıştılar. Sovyetler Birliği Havana'nın dışına büyük bir istihbarat üssü inşa etmişti. Bu üs Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra kapatılmıştı.



Kaynak: Gazeteport
Eklenme tarihi: 28.02.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BYZAS Turizm
 GÜLCEM Denizcilik..
 KALE Grubu
 DERİN Dalgıçlık
 YALOVA Sualtı Su ..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 OKANTRANS Gemi Ac..
 ORSA Tanker İşlet..
 DİZMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim