Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi kazası ile ilgili İDO'dan açıklama
İstanbul deniz Otobüsleri'nden (İDO) yapılan açıklamada, Sirkeci Araba Vapuru İskelesi'nde dün 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın ölümüyle ilgili olay hakkındaki teknik ve adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

İDO'nun açıklaması

Küçük Ece nin olayı İDO yu çamiasından kaptanına kadar şoka sokup derin üzüntüye boğmuştur. Savcılık soruşturması ve Ulaştırma Bakanlığı tetkikleri çok hızlı ilerleyen dava ile ilgili beklemedeyiz. Dava sonucuna göre gerekeni derhal yapacağız. Operasyon Müdürlüğümüzdeki konunun uzmanları tarafından, sizin için hazırlanan bu bilgilerin haberinize ve okuyanların algısına katkı sağlayacağına inanıyorum.
Saygılarımla..

İDO’ da Denizci Personelin Çalışma Sistemi

Şirketimize ait arabalı vapurlarımızda Deniz iş kanunun ilgili maddesine uygun olarak günde 8 saat haftada 48 saat ve 1 gün hafta tatili prensibine uygun çalışma sistemi oluşturulmuştur.

Denizcilik sektörümüzdeki iş gücünün şirketimize göstermiş olduğu yoğun talep, şirketimizin personelin sosyal hak ve güvencelerindeki hassasiyetini net bir şekilde göstermektedir. İstihdam noktasındaki göstermiş olduğumuz hassasiyet yakın tarihte Capital Dergisi’ nde övgü ile bahsedilmiş ve en çok istihdam sağlayan ilk 3 şirketten biri olmasıyla ödüle layık görülmüştür.

Gemilerdeki Personel Sayısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı geminin tonajı, makine gücü ve çalışma sahası v.s. gibi parametreleri değerlendirerek gemilerin asgari kaç kişiyle donatılacağını belirler. Her gemi için gemi adamı donatımında asgari emniyet belgesi düzenler. Gemilerimizde düzenlenen bu belgelerde belirtilen sayıya göre donatılmaktadır. Belirtilen gemimizde de gemi adamı donatımı idarenin vermiş olduğu asgari emniyet belgesi sayısına göre donatılmıştır. Ayrıca yolcu taleplerinin arttığı yaz sezonlarında personel sayısı asgari emniyet belgesinde belirtilen sayı üzerine çıkmaktadır.

Araba Vapurlarında Halat Kullanımı

Şirketimizin misyonunda ilk sırada yolcularımızın can ve mal emniyeti yer almaktadır. Bu hedefe ulaşabilmek amacı ile iç denetçilerimizin yaptığı kontrollere ilave uluslararası geçerliliği olan dış denetçiler tarafından da düzenli denetlenmektedir. Bu bağlamda şirketimiz bütün zorunlu belgelere sahip olduğu gibi Ulusal kalite büyük ödülüne layık görülmüş bir şirkettir.

Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular hattında çalışmakta olan araba vapurları hızlı yükleme/boşaltma yapmalarından dolayı fribord yükseklikleri hızlı olarak değişmektedir. Bu durum halatların üzerinde ani kuvvetlerin oluşmasına ve çevredeki geçen gemilerin de dalgalarının oluşturduğu ilave yüklerle kesilmesine, yolcuların zarar görmesine ve geminin istemsiz hareketi gibi yüksek riskler oluşturacaktır.

Gemilerimizde halihazırda arabalı vapurlarımızın ilk çalışmaya başladığı tarihten beri uygulanmakta olan makine gücü ve dümen etkisi ile rıhtıma halat vermeden kaptan kontrolünde optimum makine gücü ile sahil rampasına yaslayarak yükleme/boşaltma operasyonları yapılmaktadır.

***********************

Gemipersoneli.com olarak, yaşanan bu kazada hayatını kaybeden kızımız Ece Su için Allah’tan rahmet, Ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.
Kazada adı geçen Gemi kaptanı ile diğer gemi personeline ve İDO firmasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Olayda bir ihmal ya da kusur var ise elbette konu ilgili merciler tarafından değerlendirilecektir.
Benzer olayların bir daha yaşanmamasını dileriz.

www.gemipersoneli.com

Kaynak: Yirmidörthaber
Eklenme tarihi: 18.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UND RORO İşletmel..
 DENİZ RASPA
 ACT Deniz Taşımac..
 SDS Denizcilik ve..
 HM Denizcilik Tic..
 TGS Shipping Serv..
 NİSA Denizcilik
 ÇETİNKAYA Denizci..
 CHEMTANKERS Shipp..
 SERVER Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim