Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Çevreyi kirleten 166 balık çiftliği kapatılıyor
Çevre ve Orman Bakanlığı, çevreyi kirleten ve turizmi olumsuz etkileyen balık çiftliklerinin kapatılma işlemlerine başladı.


Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, balık çiftliklerine ilişkin yasal düzenlemenin Çevre Yasası’nın onaylanmasıyla 13 Mayıs 2006’da başladığı belirtilerek, bu tarihten itibaren bazı balık çiftliklerinin varlıklarını sürdürmelerinin mümkün olmadığının belirtildi. Balık çiftliklerinin mevcut halinin hem kıyı hem de deniz kirliliğine neden olduğu duyurulan açıklamada, bunun turizme de ciddi zarar verdiği aktarıldı.

Açıklamada, yasanın, sektöre 13 Mayıs gününe kadar izin verdiği ve kendilerine bu tarihe kadar belirtilen şart ve esaslara uygun yerlere taşınmasının tebliğ edildiği ifade edilen açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın da konuyla ilgili sektöre her türlü kolaylığı sağlayacağının duyurulduğu belirtildi.

“Kapatılma sürecinin başlatıldığı 13 Mayıs 2007 tarihinde itibaren çiftliklere kesinlikle yeni yavru konularak üretimin devamına izin verilmeyecektir” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Söz konusu mevzuat kapsamında Bakanlık olarak yapılan çalışmalar sonucunda Muğla, Aydın, İzmir, Antalya, Trabzon, Ordu, İstanbul, Mersin, Rize, Edirne, Hatay, Balıkesir ve Çanakkale olmak üzere 13 ilde toplam 258 adet balık çiftliği bulunduğu tespit edildi. Bu tesislerle ilgili tebliğin 3’üncü maddesi kapsamında, derinlikleri, kıyıdan uzaklıkları ve akıntı hızına ilişkin, verilerin bulunduğu 211 adet rapor Bakanlığımıza sunulmuştur. Raporların değerlendirilmesi sonucunda 131 adet balık çiftliğinin durum raporu tebliğin 3’üncü maddesine uygun bulunmamış ve bu balık çiftliklerinin tebliğ uyarınca kapatılma işlemleri başlatılmıştır. Bununla birlikte Bakanlığımıza rapor sunmayan 35 adet balık çiftliği de tebliğin 4’üncü maddesine göre kapatılacak tesisler içindedir. Bu bağlamda yapılan tetkikler sonucu kapatılması gereken balık çiftliği sayısı 166’dır. Bu itibarla balık çiftliklerinin yüzde 51’i Muğla’da, yüzde 30’u İzmir’de yüzde 6’sı Aydın’da ve yüzde 13’ü de diğer illerde bulunmaktadır. Kapatılacak balık çiftliklerinin üretim kapasitesi toplam üretim kapasitesinin yüzde 40’ının altındadır.”

Eklenme tarihi: 16.05.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 K-S Denizcilik Lt..
 LCM ROTA Denizcil..
 AKNUR Denizcilik
 SELMAR Denizcilik
 KOCAELİ Denizcili..
 THE MOORİNGS Yach..
 CANBAZ Denizcilik
 ORTAK Denizcilik
 ÇAĞLAR Denizcilik
 ATN DENİZCİLİK SA..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim