Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Tübitak gemisinde ''Derin Tayfa'' temizliği
Marmara Araştırma Gemisi'nde yasadışı dinleme yaptığı ve Paralel Yapı bağlantılı olduğu iddia edilen 16 personel işten çıkarıldı. 'Derin imam'ların gemide toplantı yaptığı iddia edilmişti.

TÜBİTAK'ta 'paralel temizlik' sürüyor... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kriptolu telefonlarının dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından şüphelerin yoğunlaştığı TÜBİTAK'ta, Derin Örgüt ile bağlantılı olduğu belirlenen personele yönelik tasfiye başladı. Marmara Araştırma Merkezi'ne (MAM) bağlı Marmara Araştırma Gemisi'nde görev yapan 21 personelden 16'sının sözleşmeleri, 'casusluk' iddialarının ardından dün feshedildi. MAM Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu imzasıyla önceki gün TÜBİTAK'a gönderilen yazıda, işten çıkarılacak 16 personelin "Kanuna, iş akdine, iş ve çalışma şartlarına aykırı davrandıkları" belirtildi.

TÜM FAALİYETLERİ İNCELENİYOR

İş akdi feshedilenler arasında, Paralel Örgüt'ün 'gemi imamı' ile 'Tuzla imamı' olduğu ileri sürülen isimler de bulunuyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın talimatıyla başlatılan idari soruşturmanın devam ettiği de bildirildi. Bu çerçevede Marmara Araştırma Gemisi'nin geriye dönük tüm faaliyetleri de mercek altına alındı. Geminin MSB ve TSK adına yürüttüğü projelerde kimlerin görev aldığı ve gizlilik dereceli bilgilerin hangi personelle sınırlı olduğu da araştırılacak. Marmara Araştırma Gemisi'nde başlatılan soruşturma, MAM'da görevli bir personelin açık kimliğini belirterek gönderdiği ihbar mektubu üzerine başlatılmıştı.

BAKAN IŞIK'A İHBAR GELMİŞTİ

Bakan Işık'a gönderilen ve AKŞAM'ın 23 Mart Pazar günkü sayısında, "Hayalet Gemi'nin Casus İmamları" başlığıyla yayımlanan ihbar mektubunda, Paralel Yapı'nın gemideki örgütlenmesi isim isim belirtilerek bu kişilerin derin örgütteki görevleri hakkında da bilgilere yer verilmişti. Gemideki elektronik cihazların özellikleri ile bu cihazlarla montaj ve dublaj yapma imkanı bulunup bulunmadığı da incelenecek konular arasında yer alıyor. İdari soruşturma sonucunda hazırlanacak raporun bir örneğinin ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi bekleniyor.

DİNLEME YAPILIYORDU

İhbar mektubunda, Marmara Araştırma Gemisi tarafından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) adına yürütülen ve ulusal güvenliğimizi doğrudan ilgilendiren gizlilik dereceli bazı projelerin, Paralel Yapı'nın gemideki elemanları tarafından kopyalandığı, gemideki elektronik cihazlar kanalıyla yasadışı dinleme yapıldığı ve Paralel Yapı'nın MAM kadrolarındaki imamların özellikle 17 Aralık tarihli Derin Operasyon'un ardından gemide toplantılar yaptığı ileri sürülmüştü.

İLK MİLLİ ARAŞTIRMA GEMİSİ

Türkiye'nin İlk milli araştırma gemisi olan ve yapımı geçen yıl tamamlanan Marmara Araştırma Gemisi, sismik çalışmalardan boru hatlarının gözlenmesine, denizlerdeki enerji kaynaklarının araştırılmasından kirlilikle mücadeleye varana kadar bir çok alanda kullanılıyor. 41 metrelik gemide, son teknoloji ürünü elektronik cihazlar bulunuyor.



Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 26.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKAR Deniz
 BERRGANİ Denizcil..
 ZİRVE Denizcilik
 LUNA Roro
 ULUSOY Denizyolla..
 AZAK Denizcilik
 BEREM Denizcilik
 ERDOĞAN Shipping
 MMMARİNE denizcil..
 ERCAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim