Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Hong Kong Limanı, Türk basına tanıtıldı
İzmir Limanının özelleştirilmesi ihalesini kazanan Hutchison Holding'in Avrupa Finans Direktörü Clemence Cheng, ihalenin en yüksek fiyatını verdiklerini, ancak sürecin daha tamamlanmamasına rağmen, özelleştirmede herhangi bir problemin yaşanmasıyla ilgili korkuları olmadığını söyledi.

Dünyanın en büyük limanlarından olan Hong Kong Limanı, Türk basın mensuplarına tanıtıldı. Hutchison Holdingin 1960 yılında ilk kez liman işine girdiğini belirten Cheng, 1980'li yıllarda Çin ekonomisinin dünyaya açılmasıyla birlikte bu ülkede faaliyet göstermeye başladıklarını, ilk uluslararası yatırımıysa 1991 yılında İngiltere'de gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hong Kong Limanının 30 bin dönüm alanda faaliyet gösterdiğini, 36 geminin aynı anda limana yanaşarak boşaltma işleminin gerçekleştirilebildiği bilgisini veren Cheng, limanın bir bölümünü kendilerinin işlettiğini anlattı. Hong Kong Limanında yılda gerçekleşen 23 milyon konteyner elleçlemesinin 16 milyonunu kendilerinin gerçekleştirdiğini vurgulayan Cheng, “Türkiye'deki limanlarda elleçlenen konteyner sayısı 3 milyon. İzmir'in ise 850 bin. Türkiye'de büyük kapasite var. 2006 yılında şirket olarak 59.3 milyon konteyner elleçledik. İzmir'in Avrupa ve dünya çapındaki limanlarımız arasına katılmasından çok mutluyuz” diye konuştu.

DÜNYANIN EN BÜYÜKLERİNDEN 5'İNDE HAKİMİZ

Şirket olarak dünyanın en büyük 10 limanından 5'inde hakim olduklarını ve buraların işletmesini gerçekleştirdiklerini dile getiren Cheng, şirket içerisinde kıtalar arasında işlettikleri limanlar arasında yer alan panoda Türkiye'yi Avrupa tahtasına koyacaklarını açıkladı. Cheng, “Çok yakında Türkiye'de olacağız” dedi.

Türkiye'de yıllık yüzde 18 koyteyner elleçlemesinin büyüdüğü bilgisini veren Cheng, Türkiye'yi 2003 yılından bu yana takip ettiklerini, ülkenin nüfus ve potansiyeline rağmen konteyner elleçlemesinin yetersiz olduğunu kaydetti.

Türkiye'deki işletmecilerin kendilerine 'Türkiye'deki liman kapasitesinin konteyner işletmeciliğine uygun olmadığını' söylediğini belirterek, “Bizim yapmak istediğimiz gerekli yatırımları yapıp Türkiye'deki liman işletmeciliğinin bir sonraki nesle ayak uydurmasını sağlamak. Yatırımdan bahsederken sadece altyapı veya makine tesisatını kastetmiyoruz. Teknik altyapıdan da bahsediyoruz” diye konuştu.

ARKAS GRUBU

Bir basın mensubunun İzmir Limanının en büyük müşterilerinden olan Arkas Grubuyla ne gibi bir çalışma yapacaklarını sorması üzerine Cheng, “Arkas grubu limanın en büyük müşterisi. Operatör olarak tüm acenteler ve diğer işletmelerle çalışırız. Arkasın, limanın müşterisi olarak kalması bizim için memnuniyet verici olur” dedi.

Holding olarak Türkiye'ye farklı alanlarla da yatırım yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerineyse, Cheng, “Şu anda Türkiye'de perakende sektöründe varız. Yatırım ortamı uygun olursa grubumuz diğer alanlara da bakacaktır” diye yanıtladı.

Özelleştirmenin şu anda tamamlanmadığını, kendilerinin İzmir Limanı için en yüksek teklifi verdiklerini anımsatan Cheng, bazı proseslerin olduğunu, özelleştirmenin tamamlanması halinde parayı peşin ödeyeceklerini ifade etti.

DÜNYA TİCARETİNİN YÜZDE 15'İNİ KARŞILIYORUZ

Dünyada 400 milyon konteyner elleçlemesinin yapıldığını hatırlatan Cheng, bu rakamın 59.3 milyon adedinin şirketleri tarafından gerçekleştirdiğini ifade ederek,”Dünya ticaretinin yüzde 15'ini yapıyoruz. Piyasa payı itibariyle dünya birincisiyiz” diye konuştu.

Hong Kong limanının 24 saat hizmet verdiğini ve kontrol kulesinin burayı yönlendirdiğini ifade eden Cheng, limana giriş ve çıkış yapan bütün konteynerlerin x-ray ve radyasyon cihazından geçirildiği bilgisini verdi.

Şirketlerinin 250 kişinin 4 yıl boyunca çalışarak hazırladığı özel bir yazılım programını uyguladığını belirten Ceng, İzmir Limanına da bu sistemi entegre edeceklerini kaydetti.

Gezide Ege İhracatçı Birlikleri Liman Hizmetleri ve Taşımacılık A.Ş. Yönetim Başkanı Servet Eröcal ve Global Yatırım Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman da yer aldı.

Eklenme tarihi: 19.05.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRANSAL Denizcili..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 ALESTA Denizcilik
 KALYONCU RoRo Shi..
 HEDEF Shipping
 MED MARİNE Kılavu..
 ŞENER Kardeşler D..
 FERAH TUR. Sey. İ..
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 VBG Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim