Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Casusluk yapıldığı öne sürülen geminin interneti bile yokmuş
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gemisi’ndeki işlerinden çıkarılan 16 çalışan, haklarını mahkemede aramak için ilk adımı attı. Gazetelerde çıkan ‘hayalet gemi’ haberleriyle hedef gösterilmelerinin ardından iş akitlerinin feshedildiğini belirten Marmara Araştırma Gemisi’nin personeli, interneti dahi olmayan gemide casusluk faaliyeti yapıldığı iddialarının mantıkla izah edilemeyeceğini söyledi.

Kısa bir süre önce Kasım 2017’ye kadar sözleşmelerinin yenilendiğini dile getiren Marmara Araştırma Gemisi Kaptanı Mustafa Asım Gökkuş, “Sözleşmelerimizin bildirimsiz, tazminatsız feshedildiği bize bildirildi. Öğrenmek istedik Fakat bize tebliğ edilen herhangi bir şey yok. Fakat tahmin ettiğimiz, daha önce bir kısım medyada çıkan hayali, uydurma, iftira haberlerle de bu konuyu birleştirince bizim şu an tahminimiz, iş akdimize bir ihbar mektubunun iftiralarından sebepler üretilerek, hiçbir şekilde savunmamız alınmadan, disiplin soruşturması vs hiçbir şey yapılmadan hukuksuz bir şekilde iş akdimiz feshedildi. Şuan işsiz durumdayız. Avukata vekalet verdik, haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Hukuk süreci de an itibariyle başlamıştır.” dedi.

Haberleri ilk gördüklerinde gülüp geçtiklerini, ciddiye almadıklarını belirten Gökkuş, “İddialar teknik olarak tamamen hayal mahsulü. Geminin kaptanıyım, biz haberleşmeyi kendi cep telefonumuz üzerinden yapıyorduk kurumla çünkü geminin bir internet bağlantısı yok, teleks atamıyoruz. Geminin ciddi bir iletişim sıkıntısı var. Böyle bir gemide casuslukla, işte dinlemeler, montaj, dublaj, kripto gibi hiç ne olduğunu dahi bilemediğimiz garip ithamlarla, ipe sapa gelmez saçma sapan şeylerle işimize son verildi. Geminin böyle bir kapasitesinin olması söz konusu değil. Geminin söylenen şeylerle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Sıradan bir araştırma gemisi. İddia sahiplerini, iddialarını ispata davet ediyoruz. Geminin kendi imkanlarıyla SMS atma şansı bile yok. Ben kendi telefonumla bütün haberleşmesini yaptığım bir gemi. Sinop’ta sahilden 10 mil açıkta kimseyle irtibat dahi kuramadığımız bir gemi. İşin teknik yönü bu.” ifadelerini kullandı.

Açığa alınan personelin gemiyi sevk ve idare edenler olduğunu belirten geminin enspektörü Kerim Şafak Özcan ise oşinografik bir araştırma gemisinde çalıştıklarını, su altının yapısını, suyun fiziksel kimyasal özelliklerini incelediklerini belirterek, dile getirilen iddiaların asılsızlığına dikkat çekti.

Bir gazetede yer alan haberlerde ‘hayalet gemi’ olarak lanse edilen araştırma gemisinde devletin gizli projelerinin sızdırıldığı iddiaları yer almış, “MAM'da görevli bir personelin açık kimliğini belirterek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderdiği ihbar mektubunda, kurumu ve gemiyi ele geçiren derin örgütün elemanları isim isim belirtildi. İhbar mektubunda MAM ve gemideki imkanlarla casusluk faaliyetleri yürütüldüğü de ileri sürüldü.” İfadelerine yer verilmişti.

***********************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
Tübitak gemisinde ''Derin Tayfa'' temizliği



Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 29.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİDER Gemi işletm..
 KAPTANOĞLU Denizc..
 DENSAN Denizcilik
 ULUSOY Denizyolla..
 EFEMAY Denizcilik..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 NİKMARİNE
 ŞENER Kardeşler D..
 ELBA Denizcilik
 KEREM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim