Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Amerikan gemilerine Rus uçaklarından taciz
İstanbul Boğazı'ndan dört gün önce geçerek Karadeniz'e açılan Amerikan destroyeri USS Donald Cook'u Rus savaş uçaklarının taciz ettiği öne sürüldü.

Pentagon Sözcüsü Steve Warren, haftasonu Karadeniz'de seyreden geminin üzerinden Su-24 tipi savaş uçaklarının alçak uçuş yaptığını açıkladı. Warren, 'provokatif ve profesyonellik dışı' bu hareketin iki ülke arasındaki askerî anlaşmalara aykırı olduğunu vurguladı. Rus savaş uçağının, ABD savaş gemisini 90 dakikadan uzun süre taciz ettiği ileri sürüldü. Cumartesi günü Rus savaş uçağının, USS Donald Cook destroyerine 900 metre mesafede, deniz seviyesinden 150 metre yükseklikte uçuş yaptığını bildirildi.

Pentagon, Rus jetlerinin Karadeniz'deki bir ABD gemisinin üzerinde alçak uçuş yaptığını ve Rusya'nın bu eylemini kınadıklarını açıkladı.

GEMİ ULUSLARARASI SULARDAYDI

Pentagon sözcüsü Albay Steve Warren, 10 Nisan'dan bu yana Karadeniz'de olan USS Donald Cook isimli geminin üzerinde, silahsız olduğu düşünülen Rus Su-24 uçaklarının alçak uçuş yaptığını açıkladı. Rusya'yı kınadıklarını belirten Warren, şöyle devam etti:

"Rusya'nın provokatif ve profesyonellikle bağdaşmayan davranışı, ulusal protokoller ve iki ülkenin orduları arasında geçmişte varılan anlaşmalara da aykırıdır."

Warren, Rus uçağının akçak uçuş yaptığı sırada Amerikan gemisinin uluslararası sularda olduğunu belirtti. Gemi şimdilerde Romanya'da bulunuyor.

Gemi Komutanı Scott A. Jones'tan bilgi aldıktan sonra basın toplantısı düzenleyen Basescu, bir soru üzerine "Ben Moskova'ya düşman değilim. Sadece uyguladığı politikaya karşıyım. Bölgedeki problemlere dair Rusya'ya sorumluluklarını hatırlatmak lazım." açıklamasını yaptı. Basescu, "Kırım bizim milli güvenliğimizi etkileyen bir durumdur. Moskova kızsa da, dostluğumuza bakıp gerçekleri görmezden gelemem. Dağlık Karabağ, Osetya, Abhazya, Transdinyester ve Kırım problemleriyle Rusya Karadeniz'de bir ateş çemberi oluşturdu." diye konuştu.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 15.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERDOĞAN Shipping
 ATASOY Grup Deniz..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 MFS Line
 DESAS A.Ş.
 ERTUR Yatçılık
 SERAKİ Turizm Ltd..
 BEKIR SENGUL Ship..
 AYGÜN Denizcilik ..
 KLAS Gemi acental..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim