Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Batan gemide izinsiz tadilat yapılmış
Güney Kore’de yüzlerce yolcuya mezar olan feribotun daha fazla yolcu ve araç alabilmek için büyütüldüğü ortaya çıktı. Uzmanlar geminin ağırlık merkezi bozulduğu için batmış olabileceğini söylüyor.

Güney Kore’de geçen hafta yaşanan feribot faciasında gözler, geminin sahibi şirkete çevrildi. Sewol adlı geminin sahibi olan şirketin ofislerine yapılan baskında, geminin geçen yıl izinsiz olarak modifiye edildiğine dair belgeler ortaya çıktı. Belgelere göre geminin üst katı, daha fazla yolcu ve araç kapasitesi elde etmek için büyütüldü.

117 YOLCU FAZLA

Böylece orijinal kapasitesi 804 yolcu alan gemi 921 yolcuya ulaştı. Feribot, büyütüldükten sonra 38 otomobil daha fazla taşıyabilir hale getirildi. Muhalefet milletvekili Kim Yong-rok, bu değişikliğin geminin ağırlık merkezini değiştirip, alabora olması kolaylaştırabileceğini, bu yüzden uzmanlara inceleme başlattıklarını duyurdu. Yapılan incelemelerde, geminin ne rotasından saptığı, ne aşırı yüklü olduğu ne de bölgede kayalıklara çarptığı tespit edilmişti. Feribot faciasında kayıpların aranmasına ise devam ediliyor. Dalgıçların dün çıkardığı yeni cesetlerle ölü sayısı 171’e ulaştı. Böylece kayıp sayısı 131’e düştü.

Geminin enkazında ağlatan manzara

Güney Kore'de tarihi gemi faciasının 9. gününde kayıp 300 kişiden 171’inin cesedine ulaşılırken, dalgıçlar üzerine can yeleği giymiş birbirine yeleklerin kordonuyla bağlanmış iki çocuk cesedini çıkardı. Enkazda çok sayıda çocuk cesedinin aynı şekilde birbirine bağlı olarak bulunduğu bildirildi. Kurtarma ekibinden Kyunghyang Shinmun basına gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, “Birbirlerini kurtarmak için bu yöntemi denemişler. Küçük kurbanlar ölüm anında bile kendi hayatlarını düşünmemiş, arkadaşlarıyla birlikte kurtulma umudu taşımışlar” dedi.

Okulda buruk zil

SEWOL feribotundan 119 yangın ihbar hattını arayarak geminin batmak üzere olduğunu bildiren ilk kişi olan küçük Çoi’nin cesedine de dün ulaşıldı. Batan feribotta 300’den fazla öğrenci ve öğretmeni bulunan Danwoon Lisesi’nde dün eğitime yeniden başlandı. Ölü ve kayıp öğrencilerin sıralarına çiçek bırakıldı.



Kaynak: Hürriyet+StarGazete
Eklenme tarihi: 25.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEAHAWK Training ..
 BANMARİN Denizcil..
 TEMEL Denizcilik ..
 HACIBEKİROĞLU Den..
 RANMARİNE Denizci..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 AYSA Denizcilik A..
 MOBYDİCK Yat
 TAN Tanker
 BİLGİLİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim